Tehno - Nauka

Grupacija Fiat Chrysler sprema sopstvenih hibrid

Fiat Chrysler korporacija ne gura se previše na polju električnih vozila ili onih s hibridnim pogonom, ali njihov Chrysler Town & Country monovolumen s hibridnim pogonom stiže godinu dana pre prvobitnih predviđanja.

Da li je ovo reakcija na odlučan napredak konkurencije ili su kontinuirana testiranja ranije urodila plodom. Šef Fiat Chrysler korporacije Sergio Marchionne najavio je ovaj prostrani porodični monovolumen za kraj 2015. godine dok paralelno s time stižu najave isključivanja Chrysler modela s Evropskog tržišta gde se prodaju pod Lancia značkom.

town

Town & Country će se u SAD prodavati s 3,6 litarskim V6 benzinskim motorom uparenim s elektromotorom i vodom hlađenim litij-ionskim baterijama.

Najavljen je domet od preko 1100 kilometara, a spominje se kombinovana potrošnja od 4,7 litara benzina na 100 prevaljenih kilometara što je više nego solidan rezultat za poveliko porodično vozilo u koje se može smestiti sedam osoba.

Za sada još nema reči o dometu uz korišćenje električnog pogona niti ostalim detaljima, ali kroz narednih godinu dana bi i to trebalo postati jasno.

Leave a Reply