Tehno - Nauka

HORIZONT ČETVRTKOM: Evropski istraživački savet

Ove nedelje Horizont četvrtkom je posvećen Evropskom istraživačkom savetu (ERC). Kroz primere i lična iskustva učesnika, ERC će biti predstavljen u četvrtak, 23. oktobra u 15 časova u Naučnom klubu CPN

Kroz niz događaja u Naučnom klubu Centra za promociju nauke, na inicijativu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, svakog četvrtka nacionalne kontakt osobe, učesnici i evaluatori publici predstavljaju evropski program finansiranja Horizont 2020, kako bi se što veći broj organizacija prijavio za EU sredstva.

Ove nedelje, u okviru Horizonta četvrtkom učesnici će razgovarati o jednom od za nauku najizazovnijih programa u okviru Horizonta 2020 – o Evropskom istraživačkom savetu (ERC, European Research Council). Događaj je zakazan za četvrtak 23. oktobra, u 15 časova, u Naučnom klubu CPN.

horizont-2020

Program skupa:
15.00 – 15.15
Evropski istraživački savet, H2020 i Republika Srbija
Aleksandar Belić, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

15.15 – 15.40
Šta je Evropski istraživački savet, ERC?
Nada Milošević, nacionalna kontakt osoba za ERC

15.40 – 16.10
Kako se ideja pretvara u ERC projekat?
Sofija Stefanović, rukovodilac predloga projekta u okviru ERC poziva, Odeljenje za arheologiju, Filozofski fakultet, Univerzitet u Beogradu

16.10 – 16.30
Diskusija

Moderator: Slobodan Bubnjević, CPN
Horizont 2020 je najveći program finansiranja Evropske unije za istraživanje i inovacije, koji obuhvata fond od čak 78 milijardi evra, dostupnih u narednih sedam godina.

Leave a Reply