Tehno - Nauka

Horizont ove nedelje održava se u Novom Sadu

Horizont četvrtkom ove nedelje održava se u Novom Sadu, u četvrtak, 2. oktobra, u velikom amfiteatru Rektorata Univerziteta u Novom Sadu

Nakon niza veoma uspešnih događaja koji za cilj imaju promovisanje velikog evropskog projekta Horizont 2020, a čije je mesto dešavanja bio CPN Naučni klub u Beogradu, Horizont četvrtkom će ove nedelje biti održan u Novom Sadu.

cpn
U velikom amfiteatru Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, u četvrtak, 2. oktobra, u 15 časova, biće održan skup pod nazivom „Horizont i privreda“.
Tema skupa je privreda u okviru projekta Horizont 2020, a razgovaraće se o tome na koje sve načine ovaj projekat može pomoći malim i srednjim preduzećima u Srbiji.
Na skupu će govoriti:
Aleksandar Belić, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
Vesna Crnojević Bengin, Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu
Tijana Knežević, nacionalna kontakt osoba za MSP
Natalija Sandić, Fond za inovacionu delatnost
Nakon što se od 1. jula 2014. Republika Srbija uključila u Horizont 2020, a ova sredstva postala dostupna za domaće naučnike, privrednike i civilni sektor, Centar za promociju nauke svakog četvrtka organizuje program predstavljanja Horizonta 2020. Program Horizont četvrtkom, u Naučnom klubu u centru Beograda, otvoren je za naučnu zajednicu, mala i srednja preduzeća, civilno društvo i sve zainteresovane građane, a priprema se u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Horizont 2020 je najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacije, koji obuhvata fond od čak 78 milijardi evra, dostupnih u narednih sedam godina.

Istražite više o projektu Horizont 2020: http://www.cpn.rs/tag/horizont-2020/

Leave a Reply