Tehno - Nauka

HP nudi rešenja za ekonomičniju upotrebu tehnologija

Nova HP-ova rešenja omogućavaju brzu uštedu kompanijama tokom ekonomske krize i obezbeđuju im dugoročnu stabilnost

HP je predstavio novi hardver, softver i usluge koji omogućavaju kompanijama da promene način na koji koriste tehnološka rešenja i time brzo smanje troškove poslovanja do 70 odsto, a da snažne i stabilne dočekaju izlazak iz današnje ekonomske situacije.
Na ovaj način kompanijama je omogućeno da promene način na koji prave, distribuiraju i koriste tehnološke resurse putem:
• standardizacije, optimizacije i automatizacije tehnologije radi kratkoročnog smanjenja troškova
• određivanja prioriteta novih investicija u tehnologiju na osnovu poslovne vrednosti
• primenjivanja fleksibilnih izvora resursa da bi najvažniji procesi funkcionisali, a troškovi odgovarali realnoj upotrebi

Ekonomska recesija može značajno uticati na promenu tržišne pozicije kompanija. One koje tokom ovakve situacije ostanu među prvom četvrtinom u svojoj grani industrije taj položaj zadržavaju naredne tri godine.(1)


Tehnologija ima važnu ulogu u određivanju uspeha neke organizacije pre, tokom i nakon recesije. U ispitivanju iz 2007. godine, 99 odsto generalnih direktora reklo je da je tehnologija integralni deo uspeha njihovih kompanija.(2) Pored toga, u novom globalnom istraživanju 38 odsto ispitanika je reklo da trenutnu ekonomsku klimu vide kao šansu da restruktuiraju svoja tehnološka okruženja i pripreme se za budućnost.(3)


Dodatni resursi

Više informacija o navedenim novostima, uključujući video snimak En Livermor, dostupno je na adresi www.hp.com/go/BTeconomics2009.
Više informacija o HP-ovoj novoj ponudi, uključujući iskustva korisnika, dostupno je na adresi www.hp.com/BTeconomics.


(1) “Who Will Prevail in 2009? Avoiding Mistakes in an Economic Crisis”, Corporate Executive Board (www.exbd.com Non-HP site), decembar 2008.
(2) “HP Business Technology Study”, PSB Research, april 2007.
(3) “HP Research Report: The Economics of Business Technology”, PSB Research, februar 2009.

Leave a Reply