Hardware · Tehno - Nauka

HP nudi rešenja za ekonomičniju upotrebu tehnologija

HP LogoNova HP-ova rešenja omogućavaju brzu uštedu kompanijama tokom ekonomske krize i obezbeđuju im dugoročnu stabilnost

HP je predstavio novi hardver, softver i usluge koji omogućavaju kompanijama da promene način na koji koriste tehnološka rešenja i time brzo smanje troškove poslovanja do 70 odsto, a da snažne i stabilne dočekaju izlazak iz današnje ekonomske situacije.

Na ovaj način kompanijama je omogućeno da promene način na koji prave, distribuiraju i koriste tehnološke resurse putem:

* standardizacije, optimizacije i automatizacije tehnologije radi kratkoročnog smanjenja troškova,
* određivanja prioriteta novih investicija u tehnologiju na osnovu poslovne vrednosti i
* primenjivanja fleksibilnih izvora resursa da bi najvažniji procesi funkcionisali, a troškovi odgovarali realnoj upotrebi

Standardizacija, optimizacija i automatizacija

Novi HP StorageWorks Enterprise Virtual Array 6400 i 8400 (EVA6400 i EVA8400) smanjuju administrativne troškove skladištenja do 50 odsto.(4) Nova HP0 StorageWorks Storage-Area Network (SAN) rešenja za virtuelizaciju omogućavaju korisnicima da pojednostave upotrebu, upravljanje i optimizaciju virtuelizovanih serverskih i storidž okruženja.

Unapređena HP SAN platforma za virtuelizacione usluge (SVSP 2.1) je mrežno rešenje za virtuelizaciju storidža koje povećava dostupan kapacitet za smeštanje podataka. Pored toga, pojednostavljuje rad sa skladištenjem smanjujući vreme neophodno za migraciju, replikaciju, bekap i uvođenje novih aplikacija u rad. Rešenja poput SVSP-a 2.1, prema IDC-ovom istraživanju tržišta,(5) omogućavaju korisnicima da snize troškove nabavke storidža do 50 odsto.

Unapređeni HP Data Protector softver i usluge pružaju zaštitu podataka za sva fizička i virtuelna okruženja. HP Data Protector se lako koristi, pruža širok izbor mogućnosti bekapa i podržava deduplikaciju i druge usluge čuvanja rezervne kopije podataka. Ovo je najsveobuhvatnija zaštita za virtuelna okruženja na tržištu i fleksibilno rešenje za smanjenje količine podataka koje pruža do 70 odsto uštede.(6)

Određivanje prioriteta investicija u tehnologiju

Kao deo svoje ponude usluga za upravljanje aplikacijama HP-ova kompanija EDS klijentima nudi slojevite usluge, što snižava troškove rada manje važnih aplikacija dok se najviši nivo usluga pruža najbitnijim aplikacijama. Fleksibilan pristup upravljanju uslugama omogućava maksimizaciju poslovne vrednosti aplikacija i može da snizi ukupne troškove održavanja aplikacija do 40 odsto.(7)

Novim uslugama za ROI konsolidaciju i virtuelizaciju mogu se analizirati očekivane uštede i povraćaj investicija od tehnoloških projekata. Rizici dugog odobravanja projekata i dugih ciklusa implementacije su minimalizovani tako da korisnici mogu brzo da reaguju na promene u ekonomiji, dok usklađuju investicije u tehnologiju sa ciljevima razvoja poslovanja.

Višeslojni hibridni dizajn je nova usluga koja omogućava korisnicima da pripreme ceo računski centar tako da preciznije odgovara različitim zahtevima infrastrukture i dostupnosti. Često se poslovni računski centri prave prema jednom parametru zbog zadovoljenja strogog standarda, iako to nije neophodno za sve sisteme. Dizajniranjem “hibridnog” računskog centra sa dva (ili više) sloja usluga, kapitalni troškovi za računski centar mogu se sniziti za 15 do 25 odsto.(8)

Primena fleksibilnih izvora

Unapređeni paket EDS infrastrukturnih usluga omogućava snižavanje troškova i ostvarivanje efikasnosti po predvidljivoj ceni. EDS-ove unapređene upravljane usluge pružaju korisnicima više mogućnosti izvora i kontrole kroz set modularnih, standardnih paketa koji obezbeđuju brzu implementaciju i brzo pružaju vrednost klijentima. Ponuda pokriva rad servera i storidža, podršku, fleksibilnu raspodelu računarske snage, i upravljani sistem za poruke.

HP nudi i fleksibilne mogućnosti finansiranja i lizinga kroz HP finansijske usluge. Novi HP-ov tehnički dokument objavljen ovog meseca pokazuje kako tehnički direktori mogu pomoći finansijskim direktorima da smanje efekte teške ekonomske situacije izborom naprednih strategija poput upravljanja životnim ciklusom tehnolgije primenom lizinga.

“Vodeći tehnički direktori fokusirani su na strateško snižavanje troškova i omogućavanje dugoročnog rasta poslovanja”, rekla je En Livermor, izvršna potpredsednica HP-ove grupe za tehnološka rešenja. “Ne radi se o tome da treba trošiti više: najbolje IT organizacije na tehnologiju troše upola manji procenat prihoda u odnosu na prosečne kompanije. Umesto toga, one strateški troše i određuju prioritet investicija u tehnologiju. HP ima široku ponudu rešenja koja mogu pomoći organizacijama da budu snažnija kada se ekonomija oporavi.”

Ekonomska recesija može značajno uticati na promenu tržišne pozicije kompanija. One koje tokom ovakve situacije ostanu među prvom četvrtinom u svojoj grani industrije taj položaj zadržavaju naredne tri godine.(1)

Tehnologija ima važnu ulogu u određivanju uspeha neke organizacije pre, tokom i nakon recesije. U ispitivanju iz 2007. godine, 99 odsto generalnih direktora reklo je da je tehnologija integralni deo uspeha njihovih kompanija.(2) Pored toga, u novom globalnom istraživanju 38 odsto ispitanika je reklo da trenutnu ekonomsku klimu vide kao šansu da restruktuiraju svoja tehnološka okruženja i pripreme se za budućnost.(3)

Leave a Reply