Tehno - Nauka

IBM ulaže 5 milijardi dolara u brojne inicijative ubrzane izgradnje pametne infrastrukture

IBM logoGlobalna IBM-ova finansijska inicijativa namenjena je podršci raznih projekata koji ‘čekaju’ sredstva iz državnih fondova.

Kompanija  IBM  izdvojila je tri milijarde dolara za finansiranje informatičkih projekata pokrenutih u sklopu najvažnijih programa ekonomskih podsticaja u Evropi i Azijsko-pacifičkoj regiji. IBM je to učinio putem svog odelenja Global Financing putem kog kompanija kreditira i na druge načine finansijski pomaže svoje poslovne partnere. Ista inicijativa, koja treba da potpomogne američki program ekonomskih podsticaja, vredna dve milijarde dolara, pokrenuta je u Sjedinjenim Američkim Državama još krajem aprila ove godine.

Preciznije, IBM će dati oko dve milijarde dolara raznim projektima u Evropi i približno milijardu dolara Azijsko-pacifičkoj regiji. Uz to, IBM je objavio kako će severnoameričku inicijativu finansijske pomoći informatičkim projektima utemeljenim na pametnim tehnologijama uskoro proširiti i na Kanadu.

Svrha IBM-ovih kreditnih linija je u finansiranju brojnih informatičkih projekata koji su pokrenuti u sklopu gradnje tehnološke i ekološke infrastrukture 21. veka. Pomenuti projekti bi se bez IBM-ove pomoći morali odgoditi jer su kompanijama izvođačima do kraja ove godine nedostupna sredstva iz državnih fondova.

Leave a Reply