Relax · Tehno - Nauka · Zanimljivosti

Inteligentni prozori

Velux je lansirao novu, poboljšanu verziju Integre — inteligentnog električnog prozora kreiranog po principu “sve u jednom”.

Nova linija električnih proizvoda nudi mogu’nost kontrole svih prozora i roletni u vašem domu pomoću samo jednog daljinskog upravljača. Inteligentni prozori, venecijaneri i roletne mogu se programirati tako da samostalno “misle” i da vašem domu obezbede čist, svež vazduh, baš kada vi to poželite. Čak ne morate da razmišljate ni o tome da li će biti kiše – električni krovni prozori, slično tehnologiji primenjenoj u automobilima poseduju senzore za kišu koji će zatvoriti prozore čim na njih padne prva kap.

Korišćenjem samo jednog daljinskog upravljača, možete kontrolisati jedan ili više krovnih prozora, venecijanere i roletne, i to iz bilo kojeg dela stana. Displej na daljinskom upravljaču pruža vam informacije i o tome I da li su krovni prozori otvoreni ili ne, i da li su spoljne i unutrašnje roletne podignute ili spuštene.

Nova, inteligentna rešenja koja nudi INTEGRA pružaju mnogo više od pukog rešavanja praktičnih problema otvaranja i zatvaranja. Savremena rešenja koja nudi nova generacija Integra krovnih prozora imaju protivtežu u izuzetno lakom načinu instaliranja i korišćenja, kao i u jednostavnom uklapanju sa drugim Velux proizvodima.

Novi i poboljšani Integra krovni prozori mogu biti instalirani bez pomoći električara, jer se lako priključuju na sistem od 220 volti, koji već imate kod kuće. Funkcionalnost daljinskog j upravljača bazira se na sigurnoj radio-tehnologiji koja fiinkcioniše u skladu sa bežičnim io-homecontrol sistemom i omogućava podešavanje optimalnog osvetljenja i temperature u prostoriji, kombinujući komande za krovne prozore, roletne i osvetljenje.

Daljinskom komandom moguće je programirati da se uveče otvore prozori i spuste roletne kako bi se obezbedio čist, svež vazduh za spavanje, a ujutru da se roletne podignu i prozori zatvore da se ukućani ne bi budili u hladnoj prostoriji. Takođe, može se namestiti vremensko odlaganje zatvaranja prozora: ako, na primer, želite da provetrite kuhinju na deset minuta dok kuvate, prozori će se sami za to pobrinuti, a vi se možete potpuno posvetiti spravljanju specijaliteta za ukućane i goste. Način na koji ćete programirati svoje prozore ili roletne zavisi od vaših potreba, godišnjeg doba ili, jednostavno, vašeg raspoloženja.

Isto tako, na svoje električne krovne prozore možete, na vrlo jednostavan način, postaviti dodatke koji odgovaraju vašim zahtevima. Montiranje električnih roletni ili venecijanera na prozore obavlja se direktno, a pri tom se ne vide nikakve žice niti delovi instalacija. VELUX halogena rasveta, takozvana ram-svetla, može se montirati uz ivicu INTEGRA krovnih prozora i programirati tako da se u ambijentu stvori prijatna atmosfera. Pomoću adaptera za io-homecontrol ovaj sistem možete povezati sa drugim svetlima u kući, televizorom ili muzičkim uređajem, kako biste njima mogli da upravljate preko INTEGRA daljinskog upravljača. Ta opcija omogućava lako gašenje svih uređaja istovremeno, u trenutku kad napuštate kuću – ovako ćete uštedeti struju ah i uvećati sigurnost svog doma.

Leave a Reply