Hardware · Tehno - Nauka

iPod ozvučenje za spavaće sobe

Logitech Pure-Fi Dream Premium Bedroom Music System za iPod

Logitech, svetski lider u proizvodnji iPod zvučnika, danas je najavio Logitech® Pure-Fi Dream™ Premium Bedroom Music System za iPod® i tako kreirao novu kategoriju iPod zvučnika – za spavaću sobu. Sa odličnim zvukom, inovativnim aplikacijama motion-and light-sensing tehnologije, ugrađenim AM/FM radiom i dvostrukim alarmom sa backup baterijama, Pure-Fi Dream zvučnici su idealni za vaš noćni ormarić.

Pure-Fi Dream je naš najbolje i najsofisticiranije dizajniran proizvod za iPod korisnike,” rekao je Džef Holouvi (Jef Holove), generalni direktor i potpredsednik Logitech sektora za audio. “Iako istraživanja pokazuju da ljudi koriste svoj iPod u spavaćoj sobi više nego bilo gde drugde, do danas nisu postojali iPod zvučnici visokog kvaliteta namenjeni upravo za ovu situaciju. Prvo i najvažnije je impresivna audio platforma – Pure-Fi Dream čini slušanje iPod muzike neverovatnim iskustvom. A noću, sa svojom inovativnom light- i motion-sensing tehnologijom, kao i alarmom, Pure-Fi Dream je idealan audio sistem za spavaću sobu za ljubitelje iPod-a.”

Za razliku od radio sata, Pure-Fi Dream je audio system vrhunskog kvaliteta, podržan ¾- inčnim blago zaobljenim high-definition visokotoncima i izuzetno snažnim 3-inčnim vuferima velikog dometa. Aktiviranjem Logitech StereoXL™ tehnologije, korisnici mogu da uživaju u širem zvučnom polju, koje stvara izuzetno kvalitetan audio doživljaj.

Ali Pure-Fi Dream nudi više od samo dobrog zvuka. Logitech Pure-Fi Dream zvučnici koriste najnoviju motion-sensing tehnologiju. Za kontrolu Pure-Fi Dream u mračnoj sobi, motion-sensitive prosvetljeni kontrolni dugmići se automatski upale kada osoba pređe rukom preko vrha zvučnika, a dugmići automatski potamne kada osoba završi sa promenom setinga zvučnika. Prosvetljeni dugmići pomažu i pri nameštanju alarmnog sata bez potrebe paljenja sobnog svetla ili saplitanja u mraku.

Motion-sensing tehnologija je proširena i za snooze funkciju koja odlaže zvono alarma. Umesto da pritiskamo dugmiće, dovoljno je samo zamahnuti rukom preko Pure-Fi Dream zvučnika i nastaviti sa laganim buđenjem još par minuta, eliminišući neprijatno ustajanje iz kreveta i buđenje partnera. Za one koji ipak žele da pritisnu snooze dugme svojom rukom, ono se nalazi na dostupnom mestu – na vrhu Pure-Fi Dream sistema.

U dodatku ponude motion-sensing tehnologije, Logitech je u ovaj uređaj, takođe, inkorporisao svetlosne senzore u displej. Light-sensitive i auto-adjusting displej svetli tokom dana, omogućavajući jednostavno čitanje sa displeja iz bilo kog dela sobe. Tamna slova jasno pokazuju vreme i datum, iPod nazive pesama, radio stanice i setinge za zvuk. A uveče, kada displej automatski potamni, zvučnik i dalje daje informacije koje korisnici žele da vide – uključujući jedinstven LCD ekran koji obezbeđuje informacije o pesmama ili izvođaču, bez neželjenog ambijentalnog svetla.

Savršen saputnik bilo kom iPod-u, Pure-Fi Dream zvučnici nude one-button pristup iPod plej-listama i radio stanicama. Postoje 24 odvojene ‘prečice’ – za šest iPod plej-listi, šest AM radio stanica i 12 FM radio stanica. Zvučnici, takođe, nude i dvostruki alam, omogućavajući dve vrste setinga, po jedan za svakog partnera. Alarm moze da se programira na zvono ili na muziku sa iPod-a ili određene radio stanice. Sa ugrađenom baterijom, nema potrebe da brinete da se alarm neće upaliti.

Kao dodatnu stvar, sa uključenim daljinskim korisnici mogu da izaberu svoju omiljenu iPod plej-listu, radio stanicu, kontrolu zvuka, biraju funkcije forward, back, play, pause, shuffle ili repeat, kao i snooze alarm sa druge strane sobe. Kao i zvučnici, prosvetljeni dugmići na daljinskom upravljaču čine navigaciju noću vrlo lakom.

Kao deo “Made for iPod” programa, Pure-Fi Dream zvučnici predstavljaju atraktivan minimalistički dizajn u piano-crnoj boji, koji upotpunjuje iPod estetiku. Kada je iPod priključen na zvučnike, sami zvučnici pune bateriju iPod-a.
Cena i dostupnost

Očekuje se da će Logitech Pure-Fi Dream biti dostupan početkom oktobra u Evropi, po preporučenoj cena od €249.99.

Leave a Reply