Kablovska i sat. TV · Tehno - Nauka

Kako je uragan Sendi uzdrmao Ameriku

Serijal “Želeli ste da znate” istražuje šta je izazvalo uragan Sendi i čemu ih je ona naučila Uragan Sendi: Oluja koja je uzdrmala Ameriku premijera u nedelju, 2.decembra u 21h

Uragan Sendi je jedna od najpodmuklijih vremenskih neprilika koja je pogodila SAD, ugrozivši milione ljudi poplavama, požarima, nestankom struje i masovnim evakuacijama. Kako je Sendi postala tako moćna oluja? Da li su bila moguća predviđanja koja bi na vreme upozorila? Šta smo iz svega ovoga naučili?

Specijalna epizoda Uragan Sendi: Oluja koja je uzdrmala Ameriku na programu je u nedelju 2. decembra u 21h na Discovery kanalu, u okviru serijala Želeli ste da znate. Prati dešavanja iz sata u sat, od momenta stvaranja uragana na Karibima, preko njegovog pojačavanja na Kubi, pa sve do pustošenja istočne obale. Uz analize stručnjaka sa terena i satelitske slike, epizoda istražuje kako se četiri različita fenomena kombinuju da bi se stvorila ovako moćna oluja i kako se možemo pripremiti za narednu.

Epizoda takođe prikazuje posmatrače sa lica mesta uz snimke koje su napravili korisnici kamera i smart telefona, preživele kako dele svoje priče, od kojih su se neki izvukli „za dlaku“ i prepričavaju kako je izgledalo kada je Sendi zahvatila njihov grad.

Leave a Reply