Tehno - Nauka

Kompressor Hoover usisivač kompanije LG

Kompanija LG predstavila je novi model usisivača iz svoje Hoover porodice, Kompressor Elite (VK8920SCAQ), koji omogućava da u isti mah i usisate i očistite podove u Vašem domu. Papučica usisivača opremljena dodatnim sistemom za čišćenje parom čini da u Vašem životnom prostoru više nema grinja i prašine, dok jedinstveni kompresor omogućava da usisate četiri puta više prašine nego do sada.

Čišćenje kuće je aktivnost koja zahteva dosta vremena i veliku količinu energije, uz rezultatate koji, uprkos uloženom trudu, često nisu zadovoljavajući. Kompressor Elite snage 2050 W, međutim, uklanja i najsitniju i najuporniju prljavštinu. Zahvaljujući dodatnom sistemu za čišćenje parom više nisu potrebni različiti hemijski preparati da bi pod blistao. Upravo zato, ovaj uređaj je idealan za domaćinstva sa malom decom.

Prilkom korišćenja usisivača Kompressor Elite, sva usisana prašina i prljavština ostaju unutar njega. Vazduh koji ispušta ovaj usisivač je 99,95% čist, dok HEPA aktivni karbonski filter sprečava da čestice veće od 0,3 mikrona izađu napolje. Neprijatni mirisi su takođe neutralizovani zahvaljujući specijalnim filterima sa integrisanim česticama uglja. Pored kompresovanja prašine, „turbo ciklon” tehnologija ima i značajnu ulogu u filtriranju. Zahvaljujući multi-step funkciji, ovaj usisivač efikasno uklanja većinu prašine iz vazduha, usled čega nije potreban dodatan filter u rezervoaru.

Kompresor tehnologija kompanije LG jedina koristi motorizovani kompresor prašine koji sprečava da se prikupljena prašina i prljavština ponovo vrate u vazduh tokom pražnjenja. Rezultat primene ove specijalne tehnologije je izuzetan – uz pomoć rotirajućih lopatica prašina se kompresuje u čvrste sabijene celine i može se ukloniti bez raspršivanja, čime se sprečava širenje alergijskih čestica u vazduhu. „RotaBlade” lopatica je u stalnom kretanju unutar rezervoara, tako da ovakvo kompresovanje prašine povećava kapacitet usisivača četiri puta. Na ovaj način, možete da usisavate više, a da praznite uređaj ređe.

LG Kompressor Elite je izuzetno tih. Zahvaljujući dvostrukoj gumenoj komori proizvodi zvuk od svega 72 decibela, umesto uobičajenih 78 decibela. Ovaj usisivač možete koristiti noću, bez bojazni da ćete probuditi komšije. U Srbiju ovaj model dolazi u septembru, očekivana maloprodajna cena je 37.999,00 dinara.

Leave a Reply