CPN
Tehno - Nauka

KONKURS „ART & SCIENCE“ ZA UMETNIKE OTVOREN DO 9. FEBRUARA

Pobednici konkursa, koji je za sve zainteresovane umetnike otvoren do 9. februara, dobijaju 3.000 evra za realizaciju projekta i boravak u Čileu i Austriji
Konkurs u okviru projekta Evropska mreža digitalne umetnosti i nauke, čiji koordinator je Ars Elektronika iz Linca, a Centar za promociju nauke jedan od partnera, otvoren je za sve zainteresovane umetnike do 9. februara.
Ovaj projekat, koji spaja nauku i umetnost, donosi izuzetne nagrade umetnicima čiji radovi budu izabrani: dva prvonagrađena projekta dobijaju jednomesečnu rezidenciju i mentorski rad s naučnicima u Južnoj evropskoj opservatoriji (ESO), koja se nalazi na planinskim vencima Čilea u Južnoj Americi i predstavlja jedan od najznačajnijih astronomskih centara naše planete. Projekti se zatim realizuju u okviru FutureLab laboratorije Ars elektronike, pre nego što se premijerno prikažu na Ars elektronika festivalu u Lincu, početkom septembra 2015.
Centar za promociju nauke će na nacionalnom nivou realizovati dva projekta: realizacija projekta na nacionalnom nivou uključuje autorsku naknadu za autora u iznosu od 1000 evra i troškove produkcije rada (2000 evra po radu). Umetnici će, takođe, imati direktnu saradnju sa naučnikom koji će biti angažovan kao mentor tokom realizacije radova.
Ovaj projekat finansiran je kroz program Kreativna Evropa Evropske komisije, a njegov cilj je spoj savremenih naučnih otkrića i aktuelnih praksi u domenu digitalne umetnosti – interaktivna umetnost, digitalna muzika i zvuk, digitalni dizajn, digitalne arhitektonske instalacije, kompjuterske animacije, film, fotografija i vizuelni efekti, digitalne zajednice i društvene mreže, hibridna umetnost, performansi i koreografije.
Sve dodatne informacije o projektu i uslovima konkursa istražite na: http://cpn.rs/artandscience/

Leave a Reply