Tehno - Nauka

Kyocera: Inovacije i predanost za pola veka uspeha

Kyocera ArenaJapanska tehnološka kompanija Kyocera slavi pedesetu godišnjicu postojanja. Danas je Kyocera jedna od glavnih svetskih dobavljača tehničke keramike za informacione i komunikacione tehnologije, te vodeći proizvođač na području solarne energije. U pedeset godina postojanja nikada nije zabeležila gubitke.

Pre pedeset godina Kazuo Inamori je sa 27 saradnika i početnim kapitalom od približno 10.000 USD osnovao kompaniju Kyoto Ceramics, koja je kasnije preimenovana u Kyocera. Prvobitno i osnovno područje kompanijskog naučnog  interesovanja i dalje je tehnička keramika, za koju je Inamori predvideo da će imati ključnu ulogu u budućim tehnologijama. Veličina kompanije se sa početnih 28 povećala na približno 60.000 zaposlenih. Grupacija Kyocera sastavljena je od 200 ispostava širom sveta. U fiskalnoj godini 2008/2009. kompanija je imala prihod od 8,68 milijardi eura.

Od samog početka delovanja Kyocerini zaposleni posvetili su se proizvodnji tehničke keramike. Od tada je kompanija svetski poznata po pionirskoj ulozi na tom području. Prvi proizvod – keramički izolator – korišćen je u prvim modelima televizora. Naravno, ponuda Kyocerinih proizvoda osetno se proširila te se danas nudi više desetina hiljada  različitih proizvoda, od solarnih ćelija i modula, štampača i sistema za oblikovanje, te LCD ekrana do industrijskih alata za rezanje, mikroelektronskih komponenti i kuhinjskih noževa.

KOmpanijski uspeh utemeljen je na inovativnom vođstvu koje neprestano, uz pomoć najsavremenijih tehnologija, stvara nove vrednosti. Kyocera razvija tehnologije i proizvode neškodljive za okolinu te tako pridonosi značajnom poboljšanju kvaliteta življenja.

Leave a Reply