Tehno - Nauka

LG mašina najvećeg kapaciteta u Evropi

LG Electronics danas je predstavio veš mašinu koja ima 12 kg prednjeg opterećenja, što je čini mašinom najvećeg kapaciteta u svojoj klasi. Zahvaljujući 6 Motion Direct Drive tehnologiji, uređaj usklađuje ciklus pranja sa vrstom materijala, dok TrueSteam™ tehnologija obezbeđuje bolje dubinsko čišćenje. Pored toga, SMART DIAGNOSIS™ omogućuje korisniku da brzo i lako reši bilo koji problem sa mašinom. Aktiviranjem ove opcije, veš mašina će pustiti zvukove koji će omogućiti serviseru da putem telefona identifikuje kvar na uređaju.

Danas, potrošači žele da unapređeni modeli veš mašina ponude nešto više od modernih boja i tastera“, izjavio je Young-ha Lee, predsednik i izvršni direktor LG Home Appliance Company. „Očekuju se bolje performanse, smanjena potrošnja električne energije i dokazana pouzdanost. Naša nova mašina, sa najvećim kapacitetom u svojoj klasi, izlazi u susret svim ovim zahtevima.”

Veće je bolje : Postignite više uz pomoć najvećeg kapaciteta u klasi

Sa kapacitetom od 12 kilograma, ova veš mašina može da pere odevne predmete i veće stvari, istovremeno čuvajući odeću od gužvanja ili upetljavanja. Umesto kaiševa i remenova, Inverter Direct Drive™ motor prebacuje snagu direktno na doboš, značajno smanjuje vibracije i povećava vek trajanja veš mašine. Na ovaj način, smanjena je potrošnja električne energije.

Zahvaljujući oslobođenom prostoru u unutrašnjosti mašine povećan je kapacitet doboša. Nizak nivo buke Inverter Direct Drive motora, učiniće da proces pranja neće više uznemiravati nikoga, čak ni noću. Pouzdanost je dokazana desetogodišnjom garancijom na motor.

6 Motion Direct Drive: Opcija ručnog pranja za bolje rezultate

Sa pet dodatnih programa za pranje koji su prilagođeni različitim vrstama materijala, 6 Motion Direct Drive tehnologija pruža jedinstvene mogućnosti. Adekvatnim odabirom programa, vaša odeća će biti čistija i trajaće duže.

Zahvaljujući preciznoj poziciji i kontroli brzine Inverter Direct Drive motora sa 6 Motion Direct Drive tehnologijom, efikasnost je povećana za 10% u odnosu na druge modele iz klase. Akcenat je na korisnosti i fleksibilnosti, tako da, bilo da se radi o zaštiti osetljivih materijala, manjem gužvanju odeće ili manjoj potrošnji deterdženta, ova tehnologija čini da sve, od radne uniforme do odeće za bebe, nakon pranja bude očuvanog kvaliteta. Sa performansama koje omogućavaju istovremeno i temeljno i nežno pranje, 6 Motion Direct Drive tehnologija čuva odeću čistijom i svežijom, bez oštećenja i uz manju potrošnju električne enegije.
TrueSteam™: Nežna, ali efikasna

LG je u mašinu ugradio TrueSteam™ generator pare, koji koristi manje vode i energije od modela u istoj klasi. Para prodire duboko u materijal, eliminiše alergene i grinje, bez oštećivanja nežnih materijala. Antialergijski sistem veš mašine odobren je od strane Britanske fondacije za alergiju.

Posebna funkcija kojom mašina pušta osvežavajuću pare namenjena je smanjenju gužvanja i neprijatnih mirisa. Zahvaljujući sistemu koji štedi vodu i smanjuje upotrebu deterdženta, kompanija LG je od strane Intertek-a, Evropske agencije za sigurnost, proglašena za ekološki odgovornog proizvođača.

SMART DIAGNOSIS: Pritisni, slušaj, detektuj

SMART DIAGNOSIS™ omogućava potrošačima da problem sa veš mašinom reše brzo i efikasno, putem telefona, smanjujući broj skupih i neprijatnih poziva ka servisnom centru na minimum. Kada korisnik uspostavi vezu sa serviserom, dovoljno je da pritisne SMART DIAGNOSIS™ taster na i mašina će pustiti niz zvukova. Ovo će omogućiti serviseru da identifikuje problem putem telefona. U skoroj budućnosti, korisnici će moći sami da identifikuju kvar pomoću aplikacije za mobilni telefon ili PC.

LG pametne veš mašine velikog kapaciteta biće na evropskom tržištu od septembra 2011. godine. Kompanija LG planira da predstavi ovaj uređaj u okviru linije pametnih uređaja na sajmu IFA 2011.

Specifikacija:

Kapacitet: 12Kg
6 Motion Direct Drive
TrueSteam™
SMART DIAGNOSIS™
Inverter Direct Drive™
Garancija na motor – 10 godina
A+++ Energy Efficiency

Leave a Reply