Hardware · Tehno - Nauka

Logitech i Carl Zeiss poboljšavaju kvalitet Web kamera


Logitech vodeći svetski proizvođač web kamera i Carl Zeiss, jedan od svetskih lidera u proizvodnji optičkih proizvoda, danas su najavili ekskluzivnu saradnju. Carl Zeiss optika će se od sada ugrađivati u nove Logitech kamere, čime će dodati sasvim novi kvalitet slike u video komunikaciju.

Carl Zeiss-ova ekskluzivna saradnja sa kompanijom Logitech označava bitan korak u razvoju optike za web kamere. Sa više od 160 godina iskustva, Carl Zeiss je predvodio optičke inovacije još iz najranijeg doba fotografije. Logitech je kreirao svoju prvu web kameru 1995. godine i od tada je vodeći u razvoju tehnologije web komunikacije preko interneta. Nedavno, Logitech je proizveo svoju 50-milionitu web kameru. Zajedno, Carl Zeiss i Logitech obećavaju da će kreirati nove standarde kvaliteta slike web kamera.

Prve web kamere kreirane u saradnji sa kompanijom Carl Zeiss – Logitech® QuickCam® Pro 9000 i Logitech® QuickCam Pro for Notebooks – biće dostupne u SAD i Evropi u julu, po predloženoj prodajnoj ceni od €99.99. Obe će izaći sa Carl Zeiss oznakom na sočivima.

“Kvalitet slike je dobar koliko je dobro sočivo,” rekao je dr Vinfrid Šerle (Winfried Scherle), generalni direktor Carl Zeiss divizije za sočiva za kamere. “Od 1846. godine kada je Carl Zeiss otvorio svoju radionicu, naša kompanija je vodeća u oblasti optičke nauke. Danas, mi pravimo optiku za najrazličitije namene – od naočara do optike za telescope i druge slične uređaje. Rad sa kompanijom Logitech daje nam mogućnost da dostignemo tržišta i namene koje niko nije mogao ni da zamisli pre 20 godina.”

Veliki bum u razvoju brzog interneta je učiniti video-komunikaciju sve bližom korisnicima svih godina,” rekla je Đina Klark (Gina Clark), generalni direktor i potpredsednik Logitech poslovne jedinice za internet komunikaciju. “Iako se Logitech bavi inovativnom webcam tehnologijom više od 10 godina, veoma smo uzbuđeni zbog saradnje sa kompanijom Carl Zeiss, koja ima više od 160 godina iskustva u pravljenju vrhunskih sočiva. Naša QuickCam Pro-serija web kamera, koja je prvi rezultat ove saradnje, pruža korisnicima zaista zadivljujuće detalje i jasnoću slike.

Leave a Reply