matamaticka-gimnazija
Tehno - Nauka

Matematička gimnazija: Otvoreno prvo međunarodno takmičenje „Kup Matematičke gimnazije 2013.“

Takmičiće se u znanju iz matematike, fizike i informatike Beograd, 25. jun 2013. – Prvo međunarodno takmičenje u organizaciji Matematičke gimnazije, a pod pokroviteljstvom Pireus banke, pod nazivom „Kup Matematičke gimnazije 2013“ počelo je danas. Na svečanom otvaranju održanom u gimnaziji dobrodošlicu i puno sreće takmičarima su poželeli Mr. Srđan Ognjanović, direktor gimnazije i Neoklis Neokleus, generalni menadžer Pireus banke.

Kup Matematičke gimnazije za učenike uzrasta do 15 godina, održava se od 24. do 29. juna u Beogradu, iz tri oblasti: matematike, fizike i informatike.

matamaticka-gimnazija
„Izuzetna nam je čast što smo, zahvaljujući Pireus banci, konačno dobili priliku da budemo domaćini ovakvog takmičenja. Želimo puno sreće članovima svih dvadeset timova koji nam dolaze kako iz zemalja iz regiona, tako i iz Rusije, Velike Britanije, Turske. Siguran sam da su svi ovde došli prvenstveno da daju svoj maksimum u znanju, ali se mi nadamo da će osim medalja odavde poneti i puno novih prijateljstava i lepih utisaka o našoj zemlji… “ – izjavio je Mr. Srđan Ognjanović, direktor Matematičke gimnazije.

„Veličina i značaj ovog takmičenja se ogleda u činjenici da se na njemu okupljaju najtalentovaniji mladi matematičari. Naša Banka već godinama unazad podržava različite projekte iz oblasti edukacije, ali je ovo prvi put da smo uključeni u realizaciju ovako značajnog događaja, kako za Srbiju, tako i međunarodno. Iskreno se nadamo da će ovo takmičenje postati tradicija kojom ćemo se svi ponositi i koja će imati svoje mesto i u svetskim okvirima.“ – izjavio je Neoklis Neokleus, generalni menadžer Pireus banke.

Leave a Reply