Majkl_Nobel
Tehno - Nauka

Michael Nobel potomak Alfreda Nobela posetio Comtrade

ComTrade je imao retku čast i privilegiju da ugosti ličnost sa tako velikim međunarodnim ugledom kao što je Michael Nobel, potomak slavnog naučnika i humaniste Alfreda Nobela. Pored toga što je naslednik pronalazača dinamita i osnivača najprestižnije svetske nagrade, gospodin Nobel je poznata ličnost zbog svojih zasluga u pronalasku testa magnetne rezonance i drugih doprinosa na polju medicine, zaštite životne sredine i alternativnih izvora energije.

Gospodin Nobel je posetio ComTrade kao prijatelj kompanije. Bio je zainteresovan da sazna nešto više o našoj zemlji, kao i o tehnološkim rešenjima koja se razvijaju u softverskim laboratorijama ComTrade-a. Cenjeni gost je ostvario visok stepen razumevanja sa vrhom menadžmenta naše kompanije, a razgovori su uključivali i razmatranje mogućnosti za buduću saradnju. Iako poseta nema za cilj planiranje bilo kakvih konkretnih koraka u neposrednoj budućnosti, sasvim je sigurno da podrška ljudi ovog profila predstavlja najbolji način da se dobar glas o kompaniji proširi na međunarodnom planu.

Majkl_Nobel

Na pitanje o razlozima posete Srbiji i ComTrade-u, gospodin Nobel odgovara: „Ovde sam danas jer me je moj blizak prijatelj Mark (Minevich, član Nadzornog odbora ComTrade-a) pozvao. Došao sam da upoznam nove ljude i da istražim potencijale za buduću saradnju sa ovom zanimljivom softverskom kompanijom. Moram da kažem da sam prijatno iznenađen onim što sam video i da su pred ComTrade-om veoma uspešne prognoze.“

Nakon što je sa predsednikom kompanije Veselinom Jevrosimovićem obišao ComTrade Tehnološki Centar, G. Michael Nobel je svoj boravak u Srbiji nastavio u nešto opuštenijoj atmosferi, istražujući bisere lokalne kuhinje i kulturnog nasleđa. Nadamo da će ga nacionalna blaga u kombinaciji sa gostoprimstvom ComTrade-a navesti da se ponovo vrati na ove prostore.

Leave a Reply