Mobile · Tehno - Nauka · Zanimljivosti

Mobilni star 200 godina

Gresso je još jedna u nizu kompanija iz Rusije čiji portfolio čine isključivo luksuzni i preskupi mobilni telefoni, koji se izrađuju samo po narudžbini i za svakog pojedinca ponaosob. Razlika Gresso i drugih kompanija koje se bave sličnim poslom je u tome što ova kompanija za izradu svojih modela pored uobičajenih luksuznih materijala koristi i afričko crno drvo staro 200 godina!

Da, dobro ste pročitali! Posle Mobidaoa koji je prvi napravio drveni telefon na red je došao i Gresso i njihova poruka kupcima glasi: “Svaki telefon je poseban i konstruisan samo za vas, kao što je i svako stablo drveta na svetu različito”. Sem retkog i neobičnog drvenog materijala Gresso za izradu telefona koristi još i zlato, titanijum i specijalne vrste stakla. Svaki telefon se izrađuje ručno.

Oba telefona koja ćemo vam ovom prilikom predstaviti imaju QVGA TFT displej zaštićen safirnim kristalnim staklom, koje je otporno na ogrebotine i oštećenja, Windows Mobile 6 OS Prednji i zadnji panel oba, za sada jedina Gresso modela, izrađena su od poliranog titanijuma, otprornog na ogrebotine, dok je ostatak kućišta izrađen od već pomenutog afričkog crnog drveta. Naravno, tu je i zlato, koje je upotrebljeno za izradu tastera i, pazite sad – svih zavrtanja na telefonima!

Gresso Avantgarde Collection

Gresso Avantgarde Luna
Prvi Gresso model izuzetno je tanak, ima laserski oblikovanu tastaturu, čiji su navigacioni tasteri izrađeni od zlata visokog kvaliteta. I pored ekskluzivnih materijala korišćenih za izradu kućišta, Avantgarde Luna je teška svega 128 grama sa baterijom koja se pričvršćuje za kućište pomoću ekstra snažnog magneta.

Podržava GSM/GPRS mreže širom sveta, a ima i dvomegapikselnu kameru, Bluetooth konekciju i memorijsko proširenje. Projektovana početna prodajna cena iznosi 5000 evra, što je iz ugla “običnog” korisnika više nego previše, dok posmatrano iz ugla korisnika kojima je namenjen – taman koliko treba – pogotovo, ako se u obzir uzme da je Avantgarde Luna daleko bolja i po funkcijama i po izgledu od Vertua, koji isto toliko košta.

Gresso Avantgarde Collection

Gresso Avantgarde Sol ima tastaturu u potpunosti izrađenu od najfinijeg zlata i nešto je teži od prvog Gresso modela – masa mu je 138 grama. Pored iste debljine kućišta od 14 mm i sve ostale karakteristike su mu gotovo identične prethodnom mopdelu, ali se cena razlikuje. Gresso Sol staje tačno 7.000 evra!

Više informacija o ovim telefona potražite ovde, a dodatne fotografije pogledajte na Mobi Blogu.

Ruska kompanija već je počela da prima narudžbine, a prvi korisnici će biti obradovani ovim ekskluzivnim, i moramo priznati izuzetno funkcijski zanimljivim telefonima, već početkom oktobra. Ostalo je taman toliko vremena da uštedimo 5.000, odnosno 7.000 evra! Dakle, trk u jednu od naših banaka, koje jedva čekaju da nas obraduju svojim “povoljnim” štednim kamatama! ili, podignite kredit! ;-)

Leave a Reply