Tehno - Nauka

Na 8. Festivalu nauke 26.000 posetilaca

U znaku 26.000 posetilaca, 450 škola i mnogo radoznalih lica protekao je osmi Festival nauke, od 4. do 7. decembra na tri lokacije u Beogradu, saopštili su organizatori ove manifestacije.

Pod sloganom “Sve je moguće” u programima je učestvovalo više od 550 naučnika u Zepter Expo centru, Studentskom kulturnom centru i Galeriji Narodne banke Srbije, pokazujući kroz različite eksperimente i atraktivna predavanja da nauka može da bude zabavna.

Omiljena naučna zabava posetilaca ove godine, kako mlađih tako i starijih, bila je igranka sa studentima Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji su složene naučne zakone i pravilnosti objašnjavali na jednostavan način i to uz pomoć vatre i elektriciteta “obuvenih” specijalno za ovu priliku u plesne cipele.

Prvi put na Festivalu nauke ove godine otvorena je Svemoguća zona namenjena svim naučnicima, zanatlijama i kreativcima koji su svoje ideje uz pomoć nauke preveli u dela. Najveće interesovanje izazvali su naučnici iz Slovenije koji su pokazali da je uz pomoć 3D štampača moguće napraviti sve, pa čak i jedinstvene snežne pahuljice.

Leave a Reply