tesla
Tehno - Nauka

Najavljen novi film o Nikoli Tesli

Još jedan igrani film o Nikoli Tesli u američkoj produkciji, a pod nazivom „Tesla“, reditelja Majkla Antona, biće sniman u Srbiji

Američki reditelj i scenarista Majkl Anton najavljuje da će snimiti film o Nikoli Tesli. Kako je saopšteno upravo na Dan nauke u Srbiji, ovaj američki producent smatra da snimanje filma o Nikoli Tesli može pomoći ljudima da razumeju značaj ovog naučnog velikana.

Film će se baviti životom i radom srpsko-američkog naučnika, od momenta kada je prvi put kročio na američko tlo 1884. do poslednjih samačkih dana u hotelskoj sobi u Njujorku.

tesla

Teslina borba sa zagovornicima upotrebe jednosmerne struje, koje je predvodio američki pronalazač Tomas Edison i koja je u istoriji poznata kao „Rat struja“, završila se pobedom Tesline ideje o upotrebi naizmenične struje, koja je zauvek promenila način života u celom svetu.

Film o Nikoli Tesli prvobitno je nazvan „Ludi naučnik“, ali su reditelj Majkl Anton i njegov produkcijski tim odlučili da na dan Teslinog rođenja objave novi naslov – „Tesla“.

Ekipa filma se obratila Centru za promociju nauke sa idejom da za ovaj poduhvat dobije podršku i u Srbiji.

Pored ovog filmskog projekta, u Americi postoji čitav niz inicijativa koje u Tesli vide filmskog junaka. Velika holivudska produkcijska kuća Univerzal najavila je pre dve godine snimanje filma o Tesli u kome bi glavnu ulogu igrao Kristijan Bejl.

Leave a Reply