Tehno - Nauka

Najbolja mobilna inovacija u 2014. – Ericsson Connected Vehicle Cloud

Na izboru za najbolju mobilnu inovaciju u 2014, Ericsson je sa svojim Connected Vehicle Cloud sistemom osvojio glavnu nagradu za najbolju inovativnu upotrebu M2M tehnologije, koja objedinjuje mobilne komunikacije. Ovakve nagrade dodeljuju se kao priznanje za ulaganje u nove tehnologije i dostignuća na polju razvoja mobilnih rešenja u Evropi, na Bliskom Istoku i u Africi.

Korišćenjem Ericssonovog sistema, vozači će biti u mogućnosti da sami otkriju neophodne popravke na vozilu, da automatski zakažu servisiranje, povežu se sa internom Wi-Fi konekcijom i koriste različite informativne i zabavne sadržaje u vozilu.

Ericsson Connected Vehicle Cloud oslanja se na mogućnosti telekomunikacionih mreža i donosi znatno bolje korisničko iskustvo. Na taj način stvoriće se nove mogućnosti zarade za kompanije u auto industriji, kao i za M2M operatore. M2M aplikacije su jedan od primarnih fokusa 5G tehnologije, čija se implementacija za komercijalne svrhe očekuje u 2020.

„S obzirom na to da komunikacije menjaju način na koji živimo i radimo, Ericsson ima ključnu ulogu u ovoj evoluciji. Automobilska industrija je globalni biznis u ekspanziji, a povezivanje vozila zahteva novi, profitabilniji i inovativniji poslovni proces. Connected Vehicle Cloud sistem kompanije Ericsson predstavlja glavni pokretač povezivanja vozila u ovom eko-sistemu u razvoju“, izjavio je Magnus Lundgren, direktor Connected Vehicle Cloud sistema kompanije Ericsson.

Kao deo transportne i ponude za automobilsku industriju kompanije Ericsson, Connected Vehicle Cloud sistem zasniva se na Ericsson Service Enablement platformi. Kompanija Ericsson zapošljava više od 16.000 konsultanata i sistem integratora, koji su klijentima dostupni za integraciju Connected Vehicle Cloud sistema.

Leave a Reply