Tehno - Nauka

Najbolja tehnološka inovacija 2011

Na sedmo Takmičenje za izbor najbolje thnološke inovacije u Srbiji pojedinci i timovi mogu do 18. jula da se prijave u kategoriji realizovanih inovacija ili inovativnih ideja

Ministarstvo prosvete i nauke uz podršku Privredne komore Srbije, tehničku realizaciju Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, medijsku podršku RTS-a i saradnju Zavoda za zaštitu intelektualne svojine Republike Srbije, i ove godine nastavlja tradiciju organizacije Takmičenje za izbor najbolje tehnološke inovacije u Srbiji.

Ovo je sedma godina za redom kako se organizuje ovo takmičenje čiji je cilj promovisanje inovacionog kapaciteta, na kome mogu učestvovati svi stanovnici Srbije, nezavisno od starosne, polne ili obrazovne strukture, a četvrta godina kako na njemu mogu učestvovati i inovatori iz Republike Srpske, koji su uključeni u sistem realizacije takmičenja. Jedini uslov za potencijalne takmičare je da imaju ili inovaciju koja je završena ili bar inovativnu ideju, da okupe tim od najmanje tri člana i da imaju jasnu viziju i kapacitet da svoju inovaciju u budućnosti realizuju kroz delatnost nekog postojećeg ili budućeg malog preduzeća, a potom da, isključivo putem Interneta, na adresi www.inovacija.org popune spremljene formulare, kako bi bili registrovani kao takmičarski tim. Od momenta prijave na takmičenje dobija se šifra i svi oni koji dobijaju predloženu inovaciju na uvid ili ocenu su se prethodno potpisanim ugovorom obavezali na čuvanje tajnosti.

Rok za prijavu inovacija traje do 18. jula 2011, a takmičenje će se odvijati u dve kategorije: Realizovane inovacije i Inovativne ideje. Po prispeću prijava, vrši se njihovo recenziranje od strane recenzenata, stručnih i poslovnih ljudi, kako onih koji žive u Srbiji, tako i onih koji potiču sa ovih prostora, a žive u zemljama širom sveta. Sva komunikacija sa njima je zaštićena a obavlja se putem Interneta. Početni nagradni fond za ovu godinu iznosi 6.000.000 dinara.

U proteklih šest godina, takmičenje je okupilo preko 4000 učesnika u okviru nešto više od 1000 timova, koji su pripremili preko 420 biznis i 180 marketing planova, osnovali 65 novih preduzeća i na tim poslovima otvorili preko 200 novih, visoko-tehnoloških radnih mesta.Finale takmičenja sa šest najbolje plasiranih timova po oceni recenzenata, biće, po tradiciji, održano u drugoj polovini decembra u direktnom prenosu iz studija RTS, u kome žiri sastavljen od stručnih lica iz različitih sfera života, donosi odluku o rangu učesnika i raspodeli nagrada.

Leave a Reply