edukatori
Tehno - Nauka

Najbolji edukatori Srbije

Juče su svečano dodeljena priznanja najboljim edukatora Srbije, koji su krajem prošle godine objavljeni na sajtu www.zivojinmisic.rs .

Projekat „Najbolji edukatori Srbije“ prošle godine je po prvi put pokrenulo Udruženje za podsticanje preduzetništva „Živojin Mišić“, a podržalo ga je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

edukatori

U okviru projekta, nagrađeno je 16 učitelja, nastavnika i profesora osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije. Svi edukatori su pored lične nagrade, nagrađeni i sa po 100.000 dinara, koje u narednih godinu dana mogu iskoristiti za rad sa učenicima, odnosno za finansiranje različitih aktivnosti i projekata kojima unapređuju znanje i veštine učenika.

Na svečanoj dodeli priznanja ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić istakao je važnost podrške koju treba pružiti nastavnicima, a time i učenicima.

„Podržavanjem edukatora koji u obrazovanju mladih idu korak dalje i uče ih inovativnosti, upornosti i aktivizmu podržavamo ljude koji decu osposobljavaju da u budućnosti budu stubovi napretka i razvoja zemlje“, istakao je ministar Verbić.

Kroz ovaj projekat, organizatori žele da istaknu one učitelje, nastavnike i profesore koji su kreativni i inspirativni, čiji su časovi drugačiji i zanimljivi, koji organizuju najrazličitije vannastavne aktivnosti i koji decu podstiču na rad, istraživanje i proaktivnost.

Udruženje za podsticanje preduzetništva „Živojin Mišić“ osnovala je domaća, srpska kompanija Devana Technologies  iz želje da deo svog profita uloži u razvoj društva i ekonomski napredak zemlje.

 

Kroz različite projekte, trude  se da podstiču preduzetnički duh kod mladih i da razvijaju osobine koji svaki budući preduzetnik treba da poseduje.

Leave a Reply