Tehno - Nauka

Nastava za budućnost – program “Ugledni nastavnik”

Tokom školske 2013/2014. godine, Microsoft je u Srbiji u okviru „Partneri u učenju“ (Partners in Learning) programa, na konkursu za najbolje nastavničke radove organizovao program stručnog usavršavanja za 20 najuspešnijih nastavnika, a pod nazivom „Ugledni nastavnik“.

Nastavnici su u okviru programa dobili obuku o planiranju i evaluiranju nastavnih aktivnosti, koje se izvode uz podršku mobilnih IKT uređaja. Pomenute aktivnosti izveli su na Asus T100 tabletu saWindows 8 operativnim sistemom i uz korišćenje usluge Office 365, a zatim su osmislili i sproveli projekat primene IKT-a u nastavi, samostalno ili u saradnji sa nekim od kolega iz programa „Ugledni nastavnik“.

marijana-ilic

Nastavnice Nada Stojičević iz srednje škole ETŠ „Nikola Tesla“ u Pančevu i Katarina Aleksić iz osnovne škole OŠ „Branislav Nušić“ na Voždovcu primetile su, tokom svog višegodišnjeg iskustva, da je učenicima kako osnovnih, tako i srednjih škola potrebna pomoć pri profesionalnoj orijentaciji te su zajedno osmislile i u nastavi projekat “Profesije, ljudi i njihova deca”.

Projekat ima za cilj da upozna učenike osnovnih i srednjih škola sa različitim zanimanjima i školama/fakultetima koji školuju kadrove za određene profesije, ali ih uporedo i uči kako da koriste IKT veštine na višem nivou – da ne budu samo konzumenti već i stvaraoci u digitalnom dobu u kojem žive.

Leave a Reply