Tehno - Nauka

Nastavlja se Maj mesec matematike

Treći po redu „Maj mesec matematike“ (M3) ponovo se otvara za publiku u subotu, 24. maja, u Robnoj kući Beograd, u Knez Mihailovoj ulici 5

Manifestacija „Maj mesec matematike“ (M3), zvanično otvorena 14. maja, nastavlja sa radom posle desetodnevne pauze zbog vanredne situacije u zemlji. Posle dana u kojima se Centar aktivno angažovao u prikupljanju pomoći za ugrožene iz poplavljenih područja, M3 se ponovo otvara za posetioce.

Od subote, radno vreme M3 uspostavlja se po ranije utvrđenom planu, od 10 do 21 čas, svakog dana osim ponedeljka.
Publika će sve do 31. maja biti u prilici da se na M3, ove godine pod sloganom „Oblik života”, upoznaje sa brojnim zagonetkama i lepotama matematike kroz brojne interaktivne eksponate, predavanja, radionice, tribine i projekcije filmova.

M3

Tokom iduće nedelje, posetioci će, između ostalog, imati priliku da saznaju više detalja o muzici i matematici u delima Kandinskog, primeni matematike u tenisu kroz analizu igre Novaka Đokovića, da posete tribinu na kojoj će se razgovarati o profesiji matematičara, a biće obeležena i 50. godišnjica od smrti slavnog naučnika Alana Tjuringa.

Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije koju su, kao i prethodnih puta, inicirali Centar za promociju nauke i Matematički institut Srpske akademije nauke i umetnosti, u saradnji sa brojnim partnerima, je predsednik SANU, Nikola Hajdin.

Izložbu u prizemlju svakodnevno prate sadržaji u Naučnom klubu CPN-a, na drugom spratu Robne kuće u Knez Mihailovoj 5. U klubu, koji će nastaviti sa radom i posle manifestacije, održavaju se brojne radionice, naučnopopularna predavanja i susreti predstavnika naučne zajednice u Srbiji.

Leave a Reply