Tehno - Nauka

NAUČNI LETNjI RASPUST

Centar za promociju nauke organizuje tradicionalnu letnju manifestaciju za mališane, DNK. Ovoga puta u pitanju su programi Dečijeg naučnog kluba i Dečijeg naučnog kampa

Počev od Dana nauke, 10. jula, učenici će imati priliku da deo raspusta provedu u društvu sa naukom. Ove godine, DNK se organizuje u dve posebne celine. Prvu čini program koji traje devet dana i organizuje se iz dana u dan u Beogradu pod nazivom Dečji naučni klub od 10. do 18. jula, dok je druga DNK celina višednevni Dečji naučni kamp u Viminacijumu i biće održan od 12. do 13. jula.

DEČJI NAUČNI KLUB 2014.

Ideja naučnog kluba je da se deca u društvu vršnjaka, na zanimljiv i interaktivan način upoznaju sa biologijom, fizikom, hemijom, astronomijom, matematikom, psihologijom i drugim naukama. Polaznici ovogodišnjeg Dečjeg naučnog kluba će iskusiti mnoštvo zabavnih sadržaja i lično se uključiti u aktivnosti koje vodi stručni tim. Važan element naučnih klubova je i druženje sa vršnjacima sličnih interesovanja.

Program Dečjeg naučnog kluba traje ukupno devet dana i održava se iz dana u dan u Naučnom klubu CPN, u samom centru Beograda, u prostoru idealnom za boravak dece i sprovođenje naučnopopularnih aktivnosti.

Aktivnosti su organizovane svakodnevno od 10. do 18. jula u periodu od 9:30 do 14:30 časova. U klubu mogu učestvovati deca starosti između 7 i 12 godina. Sve aktivnosti su prilagođene ovom uzrastu. Dnevna ulaznica Dečji naučni klub je 500 dinara.

Istražite više o Dečjem naučnom klubu 2014.

kamp

DEČJI NAUČNI KAMP 2014.

Centar za promociju nauke će, kao i 2013. godine, ovog leta ponovo omogućiti mališanima da se uključe i u Dečji naučni kamp u Viminacijumu. Kao što će Dečji naučni klub dati priliku mališanima da tokom dnevnog programa upoznaju nauku na najzanimljiviji način, tako će im Dečji naučni kamp omogućiti da provedu vikend ispunjen naukom, i to na najčuvenijem arheološkom nalazištu u Srbiji. Program kampa se sastoji od naučnih radionica, obilaska arheoloških lokaliteta i učestvovanju u arheološkom iskopavanju, kao i od društvenih aktivnosti.

O deci u kampu brigu vode stručni edukatori sa dugogodišnjim iskustvom, stručnjaci za više naučnih oblasti, kao i vaspitači. Tokom dvodnevnog programa, polaznici su smešteni u samom kompleksu Viminacijuma.

Kamp će ove godine biti održan u terminu od 12. do 13. jula. Cena ovogodišnjeg Dečjeg naučnog kampa, koja pokriva troškove, iznosi samo 5.000 RSD po detetu.

Istražite više o Dečjem naučnom kampu 2014.

CENE ULAZNICA

Dnevna ulaznica (Dečji naučni klub): 500,00 dinara
Dečji naučni kamp (Viminacijum): 5.000,00 dinara
Ceo program (Dečji naučni klub + Dečji naučni kamp ukupno 9 dana): 7.000,00 dinara

Leave a Reply