Tehno - Nauka

Naučni vikend na Sajmu knjiga

U samoj završnici 57. sajma knjiga, u subotu i nedelju, 27. i 28. oktobra, Centar za promociju nauke organizuje zanimljiv filmski program i tribine u okviru takozvanog Naučnog vikenda na Sajmu knjiga

Na ovogodišnjem sajmu knjiga, u Hali 2, na specijalno dizajniranom štandu od prirodnih materijala, koji predstavlja informacioni oblak, Centar za promociju nauke predstavio je čak 872 izdanja, koja su objavile 102 naučnoistraživačke organizacije u Srbiji tokom 2012. godine.

U okviru pratećeg predavačkog programa i tribina, svakog dana su se na štandu Centra za promociju nauke predstavljale različite naučnoistraživačke organizacije.

Na samom kraju, u subotu i nedelju, CPN organizuje takozvani Naučni vikend na Sajmu knjiga, tokom koga će posetiocima Sajma kroz filmove, predavanja i panel-diskusije biti predsatvljene razne interdisciplinarne teme.

U subotu, 27. oktobra, posetioci štdana CPN-a mogu da saznaju više o temama kao što su popularna istorija, nauka i film, popularna matematika i popularna hemija, kao i da se upoznaju sa izdanjima iz ovih oblasti. Nedelja, 28. oktobar, posvećena je budućnosti i novim tehnologijama, a govoriće se o internetu, elektronskim knjigama i gradovima budućnosti.

Leave a Reply