Tehno - Nauka

Naučnopopularni portal CPN na Sajmu knjiga

Naučnopopularni portal na kome CPN objavljuje vesti i tekstove iz svih oblasti nauke, biće predstavljen na Sajmu knjiga u subotu, 26. oktobra

Na štandu Centra za promociju nauke, u Hali 2a, u subotu, 26. oktobra, u 12 časova, biće predstavljen naučnopopularni portal Elementarijum, na kome redakcija Centra za promociju nauke objavljuje vesti, tekstove i informacije iz sveta nauke.

CPN na sajmu knjiga

Svakodnevno se na Elementarijumu mogu naći priče iz najrazličitijih oblasti: kvantne fizike, biotehnologije, neuronauka, astronomije, matematike i drugih oblasti. Kratka objašnjenja određenih prirodnih fenomena namenjena su najširoj publici svih uzrasta, dok se iskusni ljubitelji naučnopopularnih tekstova mogu pronaći u rubrikama kao što su „Svemirski brod zemlja“, „Naučni ratovi“ ili „Kreativni atlas“.

Na Elementarijumu se nalazi i podkast popularne Radio Galaksije, radio-emisije u kojoj prof. Milan M. Ćirković obrađuje najrazličitije naučne teme, od sociobiologije do rađanja i smrti zvezda.

Video-produkcija, koja predstavlja zapise aktivnosti Centra za promociju nauke, takođe se može pogledati na Elementarijumu.

Elementarijum svakodnevno poseti preko hiljadu zaljubljenika u nauku čineći ga tako najposećenijim naučnopopularnim portalom u regionu.

Kao i prethodnih godina, pored zanimljivog programa, CPN na svom štandu izlaže sve naslove koje je tokom 2013. objavila naučna zajednica Republike Srbije, što čini rekordnih 1050 publikacija.

Leave a Reply