Tehno - Nauka

Nauka za opipati na Sajmu knjiga

Uz 1050 izdanja iz svih oblasti nauke objavljenih u 2013. godini, Centar za promociju nauke na svom štandu, u Hali 2a, tokom trajanja Sajma knjiga predstavlja i svoj mobilni planetarijum

Centar za promociju nauke je, pored 1050 izdanja celokupne naučne zajednice Srbije, za posetioce Sajma pripremio i nekoliko zanimljivosti: svakoga dana smenjivaće se raznovrstan program u okviru kog će biti predstavljen i neki od interaktivnih eksponata, kao i CPN-ov mobilni planetarijum.

cpn

Planetarijumske projekcije, koje izazivaju veliko uzbuđenje i kod školaraca i kod odraslih posetilaca, vode stručni predavači Centra za promociju nauke.
Tokom proleća i leta 2013, planetarijum je gostovao u skoro 30 gradova, a posetilo ga je oko 15.000 dece iz 83 škole širom Republike Srbije.

Mobilni planetarijum je mesto za upoznavanje sa lepotama noćnog neba, mesto za istraživanje svemira i otkrivanje tajni univerzuma. Projekcije u mobilnom planetarijumu su jedinstvena prilika za proširivanje znanja iz oblasti prirodnih nauka, kako kod đaka tako i kod nastavnika, i predstavljaju izuzetno zanimljiv i atraktivan način za bliže upoznavanje sa astronomijom i srodnim naukama.

Projekcije u mobilnom planetarijumu su otvorene za javnost svakog dana od 14 i 18 časova, u Hali 2 Beogradskog sajma.

Istražite više na: elementarium.rs/sajam2013

Leave a Reply