Tehno - Nauka

Neophodno povećati ulaganja u nauku i obrazovanje

Ministar prosvete i nauke u Vladi Republike Srbije otvorio je juče na Elektronskom fakultetu u Nišu Međunarodni naučni skup posvećen mikroelektronici i nanoelektronici „MEIL 2012“, koji će trajati do 16. maja.

Obradović je tom prilikom rekao da je ova konferencija, koja se 28. put održava na niškom Elektronskom fakultetu, svrstana među dva najvažnija skupa iz ove oblasti u Evropi i među deset u svetu.

On je istakao da ovaj skup odlikuje kvalitet, pri čemu je poručio da će Ministarstvo prosvete i nauke, koje je njegov pokrovitelj, nastaviti da podržava njegovo održavanje.

Obrazovanje i nauka u Srbiji imaju kvalitet, ali je neophodno da se ceo sistem podigne na viši nivo, naveo je ministar.

Obradović je istakao da se za obrazovanje opredeljuje 3,56 odsto bruto društvenog proizvoda, dok se za nauku izdvaja manje od jednog procenta BDP-a, što, kako je ocenio, nije dovoljno.

On je objasnio da se za nauku sada koriste sredstva iz kredita koji su obezbeđeni u ranijem periodu, pri čemu se ona usmeravaju u razvoj infrastrukture i nabavku opreme za nauku.

One thought on “Neophodno povećati ulaganja u nauku i obrazovanje

  1. Zoran

    Nasao sam vas preko bing pretrazivaca i nakon citanja uvidio sam da ste uistinu najbolji u ovoj oblasti . Tekstovi vi su vam uistinu dobri i pravo je uzivanje citati ih. Predlozio bih vam da piste malo vise i da tekstove propratite i video materijalom

Leave a Reply