Tehno - Nauka

Novi Airbus A400M biće otkriven na berlinskom sajmu vazduhoplovstva ILA 2010

Na sajmu vazduhoplovstva ILA Berlin Air Show, koji će se održati od 8.6. do 13. 6. na berlinskom aerodromu Schönefeld, Erbas će proslaviti četrdesetogodišnjicu postojanja kao uspešna i inovativna kompanija.

Posetiocima sajma će biti predstavljeno poslednje dostignuće vojnog ogranka Erbasa, transportni avion za XXI vek A400M. Ovaj vojni transporter biće osposobljen za taktičke i strateške zadatke, kao i za dopunu goriva u toku leta. Tokom prva dva dana trajanja manifestacije, avion će biti prikazan na zemlji i u vazduhu, a sajam će napustiti 10.6.

Sledećeg dana zameniće ga nova “kraljica neba,” putnički A380. Tokom demonstracije leta, posetioci će moći da se uvere u odsustvo buke koje karakteriše ovu ekološku letelicu, što je poželjnom na svakom aerodromu.
Gosti će na EADS-ovom štandu imati prilike da se detaljnije upoznaju sa Erbasovim rešenjima iz oblasti vojne i civilne avijacije uz pomoć interaktivnog vodiča. Takođe će moći da vide otvoreni model aviona A320P2F (putnički avion prepravljen za prevoz tereta), poprečni presek trupa A400M u punoj veličini, kao i maketu kabine A350 XWB u okviru koje će se nalaziti bioskop sa multimedijalnom prezentacijom Erbasovih inovacija. Stručnjaci Erbasa biće prisutni na sajmu, i spremni da odgovore na sva pitanja posetilaca štanda.

U toku trajanja ILA sajma, Erbas će studentima i diplomcima iz oblasti avio industrije, inženjerstva i poslovnih nauka pružiti priliku da se upoznaju sa mogućnostima zapošljavanja u toj kompaniji.

Leave a Reply