Relax · Tehno - Nauka

Novi LCD ekrani za kancelarije

U ekskluzivnom intervjuu razvojni tim Sonyja nam priča o fokusu svoga posla. Ovi novi ekrani donose inovativan dizajn i tehnologiju na vaše radno mesto, omogućavaju bolju produktivnost i pružaju kvalitetnu sliku.

Ekrani koji pružaju još više

Zahtevi za ekrane koji se koriste na radnim mestima se stalno menjaju. Upotreba LCD tehnologije je dovela do efikasnijeg korišćenja radnog prostora i energije na mnogim radnim mestima. Međutim, postoje i opipljivije prednosti koje proizilaze iz izbora najboljih ekrana. One uključuju sledeće:

  • Odličan kvalitet slike bez podrhtavanja sa veoma stvarnim prikazom boje
  • Bolju produktivnost kroz komforno korišćenje, manje naprezanja očiju, manje umaranja
  • Jednostavniju informatičku administraciju i upravljanje koje smanjuje troškove
  • Analogni i digitalni interfejs koji pripada budućnosti
  • Kontrolu više računara za napredne aplikacije

Te prednosti su dostupne kod dodatnih modela LCD ekrana kompanije SONY. Predstavljeni su novi modeli serija S i X koji predstavljaju kombinaciju inovativnog dizajna i izgleda i poboljšavaju način i rezultate rada. Sa karakteristikama kao što su DDC-Ci kontrolni interfejs i KVM prebacivanje (prebacivanje između tastature, ekrana i miša), ovi napredni ekrani doneće veliku promenu.

Pristup kompanije SONY

Da bismo izneli osnovne prednosti ovih modela, iskoristili smo priliku i popričali sa razvojnim timom i upitali ih na šta su se usredsredili.

P: Zašto ste razvili ove nove ekrane?
O: Kompanija SONY je već godinama poznata po jedinstvenoj mešavini dizajna i tehnologije u izradi ekrana. Ne radi se samo tome da nudimo najkvalitetniju sliku, već verujemo i u važnost potrebe da dizajn i ergonomija obezbede posebna rešenja u smislu korišćenja i izgleda proizvoda. Kod ovih novih modela nastavili smo istim putem i dodali nove sposobnosti i karakteristike koje predviđaju trendove kao što su komfor kod korišćenja, jednostavnija informatička administracija, višestruki interfejsi i kontrola više računara.
P: A šta je sa komforom?
O: Dakle, na komfor možemo da gledamo na dva načina. Prvo, koliko jednostavno i brzo korisnici mogu da postignu najbolju poziciju za gledanje. Ne bismo smeli da očekujemo da se oni pomeraju da bi mogli da vide ekran, pa smo ugradili regulaciju nagiba i okretanja na sve modele i dodatne funkcije podešavanja visine na neke od njih. Drugo, na komfor utiču i naprezanje očiju i umor. Naša tehnologija obezbeđuje optimalan balans između svetline, kontrasta i boje koja daje najoštriju moguću sliku bez podrhtavanja. To smanjuje nepovoljne efekte koje bi duža aktivnost mogla da izazove.

P: A šta je sa kontrolom ekrana – šta ste uradili u tom pogledu?
O: Na tom području smo napravili velik korak. Svi novi ekrani sadrže DDC-Ci, kontrolni interfejs koji i korisniku i informatičkom administratoru pruža prednosti. Korisnik sada može precizno da kontroliše gustoću boje, svetlinu, kontrast i gamma vrednosti sa radne površine svog računara – i da time ubrza optimalnu regulaciju ekrana. Informatički administratori shvatiće da je DDC-Ci veoma koristan, jer omogućava bolju kontrolu daljinske konfiguracije i ispitivanja, čime se utvrđuju serijski brojevi, pozicija i status.

Radite jednostavno i brzo na dva računara

P: Uključili ste i KVM prebacivanje?
O: Da. Trend korisnika koji žele da kontrolišu dodatne računare kada rade sa kompleksnim aplikacijama raste. Napredni modeli serije X uključuju prebacivanje između tastature, miša i ekrana (KVM) preko USB-a, što smanjuje količinu kablova na radnom stolu i omogućava jednostavno i brzo prebacivanje između računara.

P: A šta je sa interfejsima?
O: Novi ekrani imaju standardne HD-15 analogne ulaze, a mnogi od njih sadrže i DVI-D digitalne ulaze za najnovije grafičke tehnologije.

P: Koje dodatne funkcije su ugrađene?
O: Kada razgovaramo o kvalitetu slike, oni nude veliku brzinu odaziva i – u skladu sa našom filozofijom – visoku rezoluciju za najbolje performanse. Široki uglovi gledanja povećavaju funkcionalnost, a svi modeli imaju karakteristiku protoka zvuka i priključak za slušalice. Celokupni dizajn je veoma moderan, sa tankom prednjom pločom koja pruža lepši izgled i mogućnost montaže na zid i bezbednosno zaključavanje. Dostupni su u crnoj i srebrenoj boji.

Bez obzira na to što želite od kancelarijskog ekrana, svakako ćete pronaći ono što vam odgovara u novim modelima LCD ekrana serije S i X kompanije SONY. Mešavina zadivljujućeg dizajna, praktičnih karakteristika i napredne tehnologije nudi mnogo prednosti koje povećavaju produktivnost, smanjuju troškove i povećavaju zadovoljstvo korisnika. Pogledajte ih!

Leave a Reply