CPN
Tehno - Nauka

Novinarska poseta naučnicima u Novom Sadu

U okviru CPN programa Horizont četvrtkom, na Univerzitetu u Novom Sadu, u četvrtak, 5. februara, u 13 časova, predstavljanje prvog projekta u Srbiji koji je osvojio Teaming 
Povodom fantastičnog uspeha grupe novosadskih istraživača, Centar za promociju nauke organizuje ovonedeljni program Horizont četvrtkom u Novom Sadu. U četvrtak, 5. februara, u 13 časova, u Rektoratu Univerziteta Novi Sad biće predstavljen projekat koji je po prvi put kod nas osvojio sredstva Teaming programa.
CPN
Od  169 predloženih projekata za ova sredstva, finansiranje je dobilo dvadeset iz svih delova Evrope, a među njima se po prvi put našao i konzorcijum na čelu sa Univerzitetom u Novom Sadu, koji će razviti savremeni naučni centar u Novom Sadu. Predloženi budžet za realizaciju ovog projekta iznosi 433.000 evra u prvoj i 29 miliona evra u drugoj fazi.
Projekat pod nazivom ANTARES (skr. Centre of Excellence for Advanced Technologies in Sustainable Agriculture and Food Security) ima za cilj da postojeći BioSense centar na Univerzitetu u Novom Sadu pretvori u Evropski centar izvrsnosti za napredne tehnologije u oblasti održive poljoprivrede i bezbednosti hrane.
Predstavljanju projekta u Novom Sadu prisustvovaće, pored predstavnika Centra za promociju nauke, i Aleksandar Belić, državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a tom prilikom biće organizovana i poseta kampusu i laboratorijama koje će u budućnosti predstavljati novo naučno lice Srbije.
Horizont četvrtkom u Novom Sadu
 
Predstavljanje prvog osvojenog Timing projekta u Srbiji
 
Četvrtak, 5. februar 2015.
13 časova
Nova zgrada Rektorata Univerziteta u Novom Sadu
Učestvuju:
Pozdravna reč
Radovan Pejanović, v.d. rektora Univerziteta u Novom Sadu
13.05 -13.15
Aleksandar Belić, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
13.15 -13.25
Viktor Nedović, pomoćnik ministra u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
13.25 -13.35
Aleksandra Drecun, direktorka Centra za promociju nauke
13.35 -14.00
Vesna Bengin Crnojević, Univerzitet u Novom Sadu, centar BioSense, koordinatorka projekta ANTARES koji je prvi u Srbiji osvojio sredstva iz H2020 Teaming programa
Moderator
Slobodan Bubnjević, urednik komunikacija CPN

Leave a Reply