Tehno - Nauka

NVIDIA i VSG ubrzavaju istraživanje nafte i gasa

VSG prilagođava NVIDIA tehnologiju kako bi pojačala kvalitet i performanse kod vizuelizacije velikih količina podataka

NVIDIA i kompanija Visualization Sciences Group (VSG), lider u razvoju 3D rešenja za industriju gasa i nafte, objavila je danas da će najnovije izdanje Open Inventor 3D grafičkog alata koristiti NVIDIA® CompleX™ scene-scaling acceleration engine, omogućavajući vizuelizaciju i manipulaciju velikih količina podataka koji su potrebni za istraživanje energije.

Open Inventor 8.1 by VSG integriše CompleX, omogućavajući naprednim 3D aplikacijama da potpuno iskoriste sve grafičke procesore (GPUove) koji se nalaze unutar NVIDIA Quadro® Plex vizuelnih računarskih sistema. Ova tehnologija pretvara radnu stanicu u vizuelni superkompjuter, davajući inženjerima i naučnicima, impresivne mogućnosti u rukovanju sa ekstremno velikim vizuelnim scenama, kao što su scene koje se koriste u seizmatičkim i istraživanjima nafte i gasa.

“Ovaj inovativni paket, omogućava manipulaciju i pristup masivnim scenama praktično i vrlo efikasno,” rekao je Jean Bernard Cazeaux, CEO kompanije VSG. “Aplikacija podržana Open Inventor 8.1 softverom, zajedno sa CompleX alatom, koji pokreće Quadro Plex sistem, obezbeđuje brži frame rate i nudi mnogo više interaktivnosti za inženjere i geofizičare kada gledaju seizmatičke setove podataka od 100 miliona trouglova. Bez ovoga, performanse bi bile dosta sporije.”

“Vrednost NVIDIA aplikacija za ubrzanje integrisane u softver kao što je Open Inventor i koje pokreće Quadro profesionalno rešenje je od velikog značaja za industriju nafte i gasa,” rekao je Jeff Brown, generalni direktor, NVIDIA Professional Solutions Group. “Geofizičari mogu da izvrše vizuelizaciju velikih površina brže i sa većom preciznošću – što znači da mogu da istraže nove energetske rezerve, još brže i povoljnije nego ranije.”

Open Inventor je 3D grafički alat za različite platforme, koji se koristi za razvoj industrijskih, interaktivnih 3D grafičkih aplikacija koristeći C++, .NET ili Java aplikacije. Njegov interfejs je lak za korišćenje, a produžena arhitektura i veliki setovi naprednih komponenti daju developerima koji rade na moćnim platformama, ubrzano kreiranje prototipova i brz razvoj 3D grafičkih aplikacija.

NVIDIA aplikacije za ubrzavanje kao što je CompleX, koje su dostupne bez ikakve nadoknade, su veoma optimizovani softverski moduli koji daju developerima mogućnost da dodaju svojim proizvodima veoma visoke performanse. U kombinaciji sa NVIDIA Quadro rešenjima, oni oslobađaju kreativnost profesionalaca i daju im više slobode u istraživanju.

Quadro Plex rešenja pružaju neverovatne nivoe produktivnosti i mogućnosti, dajući geofizičarima, naučnicima, inženjerima i drugim tehničkim profesionalcima moć superračunara za vizuelizaciju koja im je potrebna kako bi odgovorili na najveće izazove.

Leave a Reply