jovanovic
Tehno - Nauka

Obrazovanje i nauka investicija u sigurnu budućnost

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Tomislav Jovanović najavio je danas da će jedan od njegovih prvih zadataka biti priprema male mature za iduću godinu.

Jovanović je, gostujući u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije (RTS), rekao da propusti oko male mature više ne smeju da se ponove, i dodao da je uveren u to da nikakvih problema ne može da bude ako pripreme počnu već sada, godinu dana ranije.

jovanovic

On je istakao da obrazovanje i nauka nisu potrošnja, već investicija u pravu i sigurnu budućnost, i napomenuo da će voditi resor koji, sa jedne strane, jeste samostalan, dok je sa druge strane u tesnoj vezi sa ostalim resorima, što znači da je za uspeh ključna saradnja Vlade kao tima.

Jovanović je povodom rada pojedinih fakulteta bez akreditacije podsetio na to da je u toku proces njihove reakreditacije, i ocenio da treba učiniti sve kako bi taj proces bio završen što brže, bezbolnije i efikasnije i svaka od tih ustanova dobila svoje mesto.

Ministar prosvete je naglasio i da je ponosan na to što je Univerzitet u Beogradu rangiran među prvih 400 u svetu, i poručio da je cilj da taj univerzitet bude među prvih 100 u svetu.

Leave a Reply