naucni klub uzice
Tehno - Nauka

Otvoren Naučni klub u Užicu

Naučni klub u Užicu, četvrti po redu od planiranih dvanaest, otvoren je u petak, 22. aprila. Memorandum o saradnji potpisali su Nemanja Đorđević, direktor Centra za promociju nauke, Tihomir Petković, gradonačelnik Užica, i Milena Vićević, direktorka Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju.
Užički Naučni klub smešten je u prostorijama Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju i već spreman za program koji uključuje naučnopopularne i obrazovne sadržaje za sve zainteresovane za neformalno obrazovanje, kako nastavnike, tako i učenike.
Gradonačelnik Užica podržao je ovu inicijativu, istakavši da je Užice grad u kome se vodi računa o obrazovanju i s bogatim naučnim nasleđem: samo četiri godine nakon izgradnje prve hidroelektrane na Nijagarinim vodopadima, u Užicu je izgrađena prva hidrocentrala na reci Đetini, po principima naučnika Nikole Tesle.

One thought on “Otvoren Naučni klub u Užicu

  1. Radiša

    A gde se nalazi ova institucija koje se zove Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, čemu ona služi, kakva je korist od nje? Mlaćenje prazne slame kao i mnogo čega drugog. Napravimo nešto da bi imali da zaposlimo jednog našeg člana na mestu direktora i još nekoliko ljudi koji će primati platu i kao nešto raditi (projekte – valjda to tako lepo zvuči).

Leave a Reply