Relax · Tehno - Nauka

Otvoren pogon novih tehnologija u Žablju, Jermenovcima i S. Mitrovici

Pogon novih tehnologija ”PANON OPEKA” za proizvodnju zidarske i pune opeke od gline otvoren je u petak 14. decembra 2007. u Žablju. Pogon se nalazi na oko 7.000 m2 pokrivene površine i raspolaže sirovinskom bazom na zemljištu površine 20 hektara. Proizvodni program obuhvata sve vrste blokova i cigle za građevinarstvo.

Investiciona vrednost pogona iznosi 56.861.000 dinara, a Izvršno veće AP Vojvodine je preko Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj za realizaciju pogona izdvojilo 24.900.000 dinara.

Realizacijom ovog pogona zaposliće se novih 29 radnika direktno u proizvodnji i 260 radnika kroz razne vidove kooperacije.

Planirani godišnji bruto prihod je oko 45 miliona dinara.

Pogon je otvorio predsednik Izvršnog veća AP Vojvodine, mr Bojan Pajtić, a otvaranju je prisustvovao i Pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj, prof. dr Dragoslav Petrović.

Otvoren pogon novih tehnologija ”AROMAPLAST” D.O.O u Jermenovcima

Pogon novih tehnologija ”AROMAPLAST” D.O.O za proizvodnju aroma i boja za prehrambenu industriju, otvorio je predsednik Izvršnog veća AP Vojvodine, mr Bojan Pajtić, u utorak 18. decembra 2007. u Jermenovcima, Opština Plandište. Otvaranju pogona je prisustvovao i Pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj, prof. dr Dragoslav Petrović.

Pogon se nalazi na oko 400 m2 pokrivene površine. Pogon je snabdeven savremenom linijom za proizvodnju aroma i boja za prehrambenu industriju.

Investiciona vrednost pogona iznosi 37.984.872 dinara, a Izvršno veće AP Vojvodine je preko Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj za realizaciju pogona izdvojilo 15.800.000 dinara.

Realizacijom ovog pogona zaposliće se novih 20 radnika direktno u proizvodnji i 50 radnika kroz razne vidove kooperacije.

Očekivani obim proizvodnje je oko 1,5 miliona komada pakovanja boja i arome godišnje, a planirani godišnji bruto prihod je oko 500.000 evra.

Otvoren pogon novih tehnologija ”PEKARA SIMIĆ” u Sremskoj Mitrovici

Pogon novih tehnologija ”PEKARA SIMIĆ” za proizvodnju hleba, peciva, testenine, kora za pitu i smrznutog testa, otvorio je predsednik Izvršnog veća AP Vojvodine, mr Bojan Pajtić, u sredu 26. decembra 2007. u Sremskoj Mitrovici.

Za dobijanje uniprocel bezgluteinske smeše se koriste sirovine koje ne sadrže gluten (kukuruzni skrob, pirinčano brašno, krompirovo brašno itd). Realizacija novog pogona je od izuzetnog značaja za ishranu ljudi koji su alergični na pšenični, raženi i ječmeni gluten.

Investiciona vrednost novog pogona za proizvodnju bezgluteinskih proizvoda iznosi 22.303.681 dinara, a Izvršno veće AP Vojvodine je preko Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj za realizaciju pogona izdvojilo 9.892.732 dinara.

Realizacijom ovog pogona zaposliće se novih 20 radnika direktno u proizvodnji i 11 radnika kroz razne vidove kooperacije.

Leave a Reply