Tehno - Nauka

Pehari za pobednike Drugog Kupa matematičke gimnazije

Savetnik ministra u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Irini Reljin prisustvovala je danas svečanoj akademiji povodom proglašenja pobednika i dodele nagrada najuspešnijim takmičarima Drugog Kupa Matematičke gimnazije, organizovanoj u zgradi Narodne skupštine.

Pokrovitelj Drugog kupa Matematičke gimnazije je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uz podršku Pireus banke. „Događaji i rezulatati poput ovih kojima večeras imamo priliku da prisustvujemo su više nego pozitivan pokazatelj uspešnosti i svrsishodnosti onoga što naše ministarstvo radi“, rekla je Irini Reljin.

„Nijedna država ne može da se razvije ako njeni građani nisu obrazovani i gotovo da ne postoji posao koji ne zahteva visok stepen digitalne pismenosti. I to je prilika koju vi treba da iskoristite, da još jednom, kao i sada, budete najbolji među najboljima“, poručila je profesorka Reljin prisutnim učenicima.

kup_matematicke_gimnazije_takmicari3tematička gimnza

Nakon 30 godina pauze, ove godine sa Kup Matematičke gimnazije održao drugi put u Srbiji i na njemu su učestvovale ekipe iz Rusije, Grčke, Velike Britanije, Nemačke, Kazahstana, Bugarske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Republike Srpske, Makedonije i Poljske. Osim podsticanja razvoja matematike, cilj takmičenja je i saradnja talentovanih učenika iz Srbije sa učenicima iz drugih zemalja, kao i predstavljanje Srbije na najlepši mogući način budućim uspešnim naučnicima i poslovnim ljudima.

Leave a Reply