Tehno - Nauka

Izložba o klimatskim promenama “Peti izveštaj”

Naučnopopularna izložba o klimatskim promenama otvara se u utorak, 23. decembra, u 19 časova, u Galeriji nauke i tehnike SANU
Centar za promociju nauke organizuje naučnopopularnu izložbu „Peti izveštaj“ u Galeriji nauke i tehnike SANU uz podršku Međuvladinog panela za klimatske promene (IPCC).
Na ovoj izložbi, koja se otvara u utorak, 23. decembra, u 19 časova, biće predstavljeni poslednji rezultati naučnih istraživanja o globalnom zagrevanju, stanju i projekcijama budućeg ponašanja klimatskog sistema planete Zemlje.
Izložba, koja se sastoji od deset ilustrativnih foreksa, sledi posle velike konferencije u Naučnom klubu CPN-a, na kojoj su o klimatskim promenama govorili vodeći svetski stručnjaci sa nekoliko evropskih univerziteta.
„Peti izveštaj“, koji je, inače, objavljen početkom 2014. godine, predstavili su u Naučnom klubu CPN-a 4. decembra IPCC stručnjaci sa univerziteta u Insbruku, Lundu i Lajpcigu, a radionica se odvijala uporedo sa posebno važnim, ovogodišnjim Klimatskim samitom u Limi, u Peruu.
U prostoru Galerije nauke i tehnike SANU biće projektovan i raznovrstan filmski materijal, kao i vizualizacije klimatskih modela.
Pored podrške Međuvladinog panela za klimatske promene, izložba se organizuje u saradnji sa nevladinom organizacijom Jedan stepen, a posetioci će biti u prilici da je pogledaju u Galeriji nauke i tehnike SANU do 22. januara.

Leave a Reply