Događaji · Tehno - Nauka

Petrović otvara Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća

Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Dušan Petrović otvoriće Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, u ponedeljak, 9. maja, u 11 časova, na Beogradskom sajmu.

Sajam tehnike je najstarija sajamska manifestacija, osnovana još 1937. godine, a ove godine se očekuje oko 700 izlagača iz 28 država. Od 9. do 13. maja predstaviće se oko 700 izlagača iz 28 zemalja, koji će promovisati savremene tehnologije iz oblasti automatike, robotike, bazične komunikacije, elektroenergetike, elektronike, rasvete i procesne tehnike.

Uz gotovo sve evropske zemlje, zanimljivo je da se kao direktni izlagači pojavljuju i firme iz Japana, Kine i Koreje.
Nacionalne i grupne izložbe čine okosnicu izlagačkog koncepta Sajma tehnike. Svoja nacionalna dostignuća iz oblasti tehnike predstaviće Češka Republika, nemačka regija Hesen, Slovačka, Slovenija i Hrvatska.
Za grupni izlagački koncept opredelili su se i domaći privrednici iz valjevskog regiona. Pored predstavljanja svojih članica, Privredna komora Srbije će organizovati i susrete sa privrednicima iz zemalja CEFTE. Zajedno sa Privrednom komorom Luksemburga i nemačkom kompanijom Handwerk International, uz podršku Evropske komisije i Evropske mreže preduzeća, PKS će organizovati i susrete poslovnih ljudi – B2fair.
Na ovogodišnjem Sajmu tehnike privrednici će predstaviti oko 170 tehnoloških noviteta, a najuspešniji će biti nagrađeni tradicionalnim sajamskim priznanjima „Korak u budućnost“.
U okviru stručnog pratećeg programa biće promovisani brojni stručni projekti, što samu manifestaciju čini još prestižnijom u svetu nauke.

Leave a Reply