Tehno - Nauka

Petrović otvorio Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća

Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Dušan Petrović otvorio je danas Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, na kojem će približno 700 izlagača iz 28 zemalja predstaviti savremene tehnologije iz robotike, automatizacije, bežične komunikacije i drugih oblasti.

Petrović je tom prilikom istakao da će na ovoj manifestaciji, koja se održava na Beogradskom sajmu do petka, 13. maja, biti predstavljeno približno 170 tehnoloških noviteta, pri čemu ove godine prvi put učestvuju izlagači iz Kine.

Na sajmu će, takođe, biti izložena i 34 nova proizvoda iz oblasti klimatizacije, elektroenergetike, elektronike i rasvete, naveo je ministar.

Sajam tehnike kao najstarija sajamska manifestacija, osnovana još 1937. godine, ima veliki značaj zbog doprinosa koji može da pruži u prevazilaženju nedostataka u privredi Srbije, naglasio je Petrović.

On je u izjavi novinarima, nakon otvaranja manifestacije, najavio da će to ministarstvo na predstojećem Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, koji počinje 14. maja, predstaviti buduću agrarnu politiku Srbije.

U toku je finalna faza razrade svih bitnih mera agrarne politike, saopštio je ministar, uz napomenu da je zadatak poljoprivredne politike Srbije u 2011. godini da se stvore uslovi za povećanje stočarske proizvodnje.

Najvažniji instrument za budući agrarni razvoj, kako je istakao, biće veoma povoljni krediti za poljoprivrednike.

Leave a Reply