Mobile · Tehno - Nauka

Porsche Design mobilni P’9521

Stephane Bret, direktor Porsche Design Mobile Group, predstavio je prekjuče u Red Dot dizajn muzeju u Esenu, Porsche Design mobilni telefon koji nosi oznaku P’9521. Ovaj telefon je nastao iz saradnje Porschea sa francuskim Sagemom. Načinjen je od aluminijum bloka sa mineralnim staklom koje ide preko displeja koji može da se rotira za 180 stepeni.

Ekran je AMOLED tipa, dijagonale 2,2 inča i rezolucije 240 x 320 piksela, te podržava prikaz 262 K različitih boja. U telefon je integrisan čitač otisaka prstiju, koji može da se iskoristi ne samo za “zaključavanje” svih funkcija telefona, već i za ograničenje pristupa pojedinačnim brojevima ili funkcijama, što je veoma korisno u određenim situacijama.

Od ostali bitnijih karakteristika pomenuću 3.2-megapikselnu kameru sa autofokusom i flešom sposobnu za snimanje fotki i video zapisa, multimedijalni plejer koji “svira” sve bitnije format, minimalistički “stakleni” dizajn sa dimenzijama 91 x 48 x 18,4mm i težinu od nezanemarljivih 140 grama što je ekvivalentno Nokijinom stylish modelu 8600.

Na iznenađenje komunikacioni standardi su na nešto nižem nivou, P’9521 nudi Bluetooth u verziji 1.2 i takođe stariji i sporiji USB 1.1 standard. Za sada nema informacija o potencijalnoj ceni ovog lepotana, ali je gotovo sigurno da će ovaj quad-band GSM telefon biti dostupan samo u Evropi.

One thought on “Porsche Design mobilni P’9521

Leave a Reply