Tehno - Nauka

Potpisan ugovor o izgradnji drugog dela Naučno-tehnološkog parka Univerziteta u Novom Sadu

U svečanoj sali Centralne zgrade Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, potpisan je ugovor u vezi sa uslovima finansiranja i načinom realizacije izgradnje Naučno-tehnološkog parka Univerziteta u Novom Sadu.

Potpisnici ovog ugovora su: Vladimir Pavlov, pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj, dr Aleksandar Belić, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, prof. dr Aleksandar Simonović, direktor “JUP istraživanje i razvoj”, prof. dr Miroslav Vesković, rektor Univerziteta u Novom Sadu i prof. dr Rade Doroslovački, dekan Fakulteta tehničkih nauka UNS.

Cilj Naučno-tehnološkog parka je da postane međunarodno priznati regionalni centar za dinamičan razvoj i internacionalnu promociju inovativno-tehnoloških projekata i kompanija u prioritetnim oblastima od značaja za Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu, Grad Novi Sad, Autonomnu Pokrajinu Vojvodinu i Republiku Srbiju.

Naučno-tehnološki park Univerziteta u Novom Sadu, prema projektu, biće ukupne površine 29.134,50 m2. U ovom objektu je predviđen prostor za istraživačke laboratorije Fakulteta tehničkih nauka, biznis inkubator, naučno-istraživačke institucije od posebnog značaja za razvoj AP Vojvodine i visoko tehnološke kompanije, uglavnom iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija. Ukupna procenjena vrednost radova i usluga ove faze projekta iznosi 13,6 mil EUR.

Leave a Reply