Tehno - Nauka

Predstavljena naučna dostignuća stručnjaka iz dijaspore u NASA svemirskim projektima

NASA LogoNaučnici srpskog porekla Milojko Vučelić i Slavoljub Vujić, dugogodišnji saradnici na projektima Apolo svemirskih letova u centru NASA u Hjustonu, predstavili su danas u Beogradu svoja iskustva kako bi mlade ljude podstakli na to da svoj talenat primene u Srbiji.

Vučelić i Vujić su na konferenciji za novinare, održanoj u Ministarstvu za dijasporu, naveli da su osnovno obrazovanje stekli u našim školama, a da su se u projekte svemirskih letova na Mesec uključili šezdesetih godina, kada su postali deo američkog Apolo tima.

Želeo sam da, nakon gotovo pet decenija, vidim kakva je situacija u Srbiji i da svoje iskustvo iznesem mladim ljudima i zainteresujem ih za nauku, rekao je Vučelić i izrazio uverenje da njegovo višedecenijsko naučno i poslovno iskustvo može biti od koristi budućim stručnjacima.

Pomoćnik ministra u Sektoru za kulturnu, prosvetnu, naučnu i sportsku saradnju sa dijasporom Vukman Krivokuća tom prilikom uručio je ovim naučnicima knjige u izdanju Ministarstva za dijasporu – “Ilustrovana istorija srpske dijaspore” i “Srbija od zlata jabuka”.

Biografije Slavoljuba Vujića i Milojka Vučelića možete pogledati u prilogu.

Leave a Reply