Tehno - Nauka

Predstavljene tehnološke inovacije učesnicima Samita

Na Trećem sastanku šefova vlada Kine i zemalja centralne i istočne Evrope u Centru Sava, gde se danas održava Ekonomsko-trgovinski forum u okviru Sastanka, postavljene su izložbe najboljih robnih brendova i najboljih tehnoloških inovacija.
Postavku najboljih tehnoloških inovacija, pobednika ili finalista istoimene akcije organizovala je Privredna komora Srbije, u saradnji sa Ministarstvom prosvete nauke i tehnološkog razvoja. Prikazano je 25 eksponata iz oblasti tehnologije, inovativnog pakovanja i dizajna.

Veliki potencijal Srbije u znanju pokazan je i na izložbi Tehnološkkih inovacija. U Centru „Sava” predstavljene su inovacije sa Instituta Mihailo Pupin, Inovacionog Centra Tehnološko metalurškog fakulteta, Poslovno tehnološkog inkubatora iz Beograda, Instituta za zemljište. Svoje inovacije predstavili su i Biosil iz Ugrinovaca,  Drenovac iz Arilja , Vrška Press iz Zrenjanina, Gegula iz Kraljeva, RT-RK iz Novog Sada,  Epoksan i Maruška iz Čačka, Milinković kompani i I-Zeolit iz Beograda,  Kristal Infiz Institut za Fiziku, Optical- SMSvaga iz Kruševca, slikar Sava Poljanski iz Jagodine, inovator Živoslav Milovanović iz Krnjeva, Novica Radojević sa Homolja, Milovan Tešanovića iz Valjeva, kompanije Strawberry energie i Naučno- tehnološki park Čačak.

Za učesnike Ekonomsko-trgovinskog foruma, Privredna komora Srbije pripremila je publikaciju o uslovima za investiranje u našoj zemlji, najboljim robnim brendovima i tehnološkim inovacijama u Srbiji.  Informacije o izložbi možete pogledati i na http://www.pks.rs/Vesti.aspx?IDVestiDogadjaji=15851

Leave a Reply