Tehno - Nauka

Prodato million Eco Bubble mašina

Kompanija Samsung Electronics objavila je da je prodata milionita Ecobubble™ mašina za veš. Eco Bubble je prva tehnologija na tržištu koja stvara specijalne mehuriće što omogućava izuzetne performanse od samog početka i pere podjednako dobro sa hladnom i toplom vodom. Ovi mehurići bogati sapunicom prodiru dublje i rastvaraju se brže u tkanini, što omogućava da se uštedi energija uz odlične rezultate u pranju.

Samsung Eco Bubble tehnologija mešanjem deterdženta i vode sa vazduhom, stvara bogatu pena pre nego što ciklus pranja otpočne. Pena brže prodire u tkaninu i tako štedi vreme potrebno za natapanje, a samim tim i energiju. Dodatna ušteda energije i novca postiže se i time što se do savršenih performansi pranja dolazi i pranjem u hladnoj vodi. Ovakvim pranjem čuva se tkanina, a garderoba izgleda kao nova i posle nebrojeno pranja.

Umesto da koristi konvencionalni deterdžent i vodu, Samsung Eco Bubble u potpunosti rastvara deterdžent u vodi i stvara mehuriće što omogućuje efikasno pranje, brzo i ravnomerno natapa tkaninu i omogućava potpuno ispiranje ne ostavljajući tragove i fleke.

Važna je uloga ove mašine za veš jeste i u očuvanju tkanine. Samsung Eco Bubble deluje nežnije i blaže na odeću u odnosu na grubo obrtanje u konvencionalnom sistemu pranja. Prodorna, blaga pena štiti čak i jako osetljive tkanine kao što je svila ili vodootporna tkanina. Pored topga ostvaruje se ušteda energije jer Samsung Eco Bubble tehnologija štedi dodatnu energiju koja se koristi za zagrevanje vode tako što pospešuje performanse pranja na niskim temperaturama. Pranjem na nižoj temperaturi, može se uštedeti i do 70% energije uz nepromenjen kvalitet pranja.

Leave a Reply