Tehno - Nauka

Promocija nauke na aerodromu “Nikola Tesla”

U okviru kampanje promocije nauke, na aerodromu “Nikola Tesla” danas je predstavljen bilbord sa likom naučnika srpskog porekla Nikole Tesle, a koji će biti vidljiv svima onima koji prođu pasošku kontrolu po dolasku u Srbiju.

Potpredsednik Vlade zadužen za evropske integracije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić rekao je tom prilikom da je namera akcije približavanje ideje da je budućnost Srbije u nauci i tehnologiji.

Đelić je otkrivajući bilbord kazao novinarima da je cilj da ta poruka bude vidljiva svima onima koji dolaze u Srbiju, odnosno svakom onom ko dođe iz dijaspore, vrati se u zemlju sa nekog putovanja i slično.

“Srbija jeste zemlja nauke i tehnologije i to mora biti još u većoj meri”, kazao je Đelić dodajući da će se putnicima u narednom periodu deliti i flajeri na kojima će se nalaziti informacije iz oblasti nauke.

Đelić je, takođe, rekao da je postignut dogovor o donaciji francuske vlade u iznosu od tri miliona evra za Studiju izvodljivosti za izgradnju beogradskog metroa.

Leave a Reply