Foto TEDX
Događaji · Tehno - Nauka

Prvi edukativni TEDx u Srbiji! / Live stream

Ostalo je još samo dva dana do prvog edukativnog TEDx-a u Srbiji i regionu, koji će se održati u subotu 29. juna u prostorijama kompanije LINK group (Cara Dušana 34), generalnog pokrovitelja događaja. Prijave za događaj su završene. Interesovanje je bilo veliko, a od par stotina prijavljenih, nekoliko desetina je dobilo mogućnost da lično prisustvuje TEDx konferenciji.

Za sve one koji nisu uspeli da obezbede fizičko prisustvo, ITAcademy je omogućila live stream događaja, tako da će isti moći uživo da prate od kuće. Prenos će biti na sajtu ITAcademy http://www.it-akademija.com/, na sledećem linku.

Foto TEDX

Agenda programa sa spiskom govornika za predstojeći TEDx može se preuzeti na sajtu www.tedxzemuned.com, na ovom linku.

Na predstojećem TEDx-u saznaćemo da muzika, izgleda, može biti lekovita, a kako pacijentu propisati adekvatnu muzičku terapiju otkriće nam kardiolog dr Predrag Mitrović i muzikolog Aleksandra Paladin. Saznaćete i na koji način samo nekoliko ljudi može u Srbiji realizovati jedan veliki i značajan projekat kao što je Solidarna klopica, tako da u našoj zemlji svi budemo siti!

Na koje se sve načine može dizajnirati u jednom sasvim nesvakidašnjem i „otkačenom” prostoru objasniće Marko Radenković iz dizajn-inkubatora Nova iskra, i pokazati koliko izlazak iz naših sopstvenih zona udobnosti može uticati na rađanje novih ideja i razvoj kreativnosti.

Marko Moračić će se zapitati da li su nas ikada učili kako da učimo? On će kroz zanimljivi govor objasniti kako se naš mozak razvija u najranijim godinama, te kako u kojem dobu treba učiti. Izgleda da su svi (roditelji, učiteljice, profesori…) od nas očekivali da znamo da učimo, ali nam zapravo niko nikada nije objasnio kako! U kojoj meri savremene tehnologije e-učenja mogu pomoći pri učenju matematike, te zašto je uopšte važno da naučimo matematiku otkriće nam profesor Velimir Dedić.

Generalni pokrovitelj događaja je kompanija LINK group, a zlatni sponzor Coca-Cola Hellenic, Doncafe, Chips way, Jaffa Crvenka i Imlek. Konferenciju su podržali i Centar za promociju nauke, Bitef teatar, Swa tim i Uradisam. Medijski pokrovitelji su Telegraf.rs, magazin Wannabe, portal Zajavnost.info, ITvesti.info, SEEcult, Mreža kreativnih ljudi, veb sajtovi Style.rs, Master.rs, Diplomske.rs i Student.rs.

Inače, TED je skraćenica od reči Technology, Entertainment, Design (tehnologija, entertejnment i dizajn). Prva konferencija održana je 1984. godine u Kaliforniji. Godišnje se održava oko 700 predavanja. Na TED-ovim konferencijama govorili su i osnivač Majkrosofta Bil Gejts, Stiv Džobs, bivši britanski premijer Gordon Braun, osnivač kompanije Virdžin Ričard Brenson i muzičar Pol Sajmon. TED je vremenom postao oslonac za ideje koje menjaju svet kroz različite inicijative. Kako biste se bliže upoznali sa idejom TED konferencije, kao i sa pregrštom inspirativniih govora, posetite www.ted.com. TEDx su lokalni, nezavisno organizovani događaji, koji okupljaju ljude koji žele da dožive iskustvo TED-a. Oznaka x znači da je reč o nezavisnom događaju, organizovanom na osnovu licence koju izdaje TED.

U prilogu možete preuzeti fotografiju, kao i zanmljivu pozivnicu koju su izabrani učesnici TEDxZemunED konferencije dobijali kao potvrdu prisustva.

Leave a Reply