Tehno - Nauka

Prvi “Makers Lab” u Srbiji

Nakon četiri godine od osnivanja, Centar za promociju nauke predstavlja novi, interaktivni prostor koji podstiče kreativnost, širenje znanja i inovacije.
Nakon više stotina naučnopopularnih događaja širom Srbije, tačno na svoj četvrti rođendan, Centar za promociju nauke u Beogradu otvara prvi Makers Lab u Srbiji – KLIKER.
Od ponedeljka, 24. novembra, u centru Beograda, na adresi Knez Mihailova 5, svi posetioci, bez obzira na uzrast, imaće priliku da se samostalno oprobaju u izgradnji gradova, u proizvodnji uvrnutih mašina i kreativnih izuma, upotrebi novih materijala, savremenih mehaničkih i električnih uređaja.
 
Makers Lab posetiocima nudi alate, prostor i znanja pomoću kojih će ideje oživeti. Kliker Makers Labje mesto gde se kreativnost i spretnost pretaču u jednostavne, ali zanimljive oblike.
U Klikeru postoji kutak za svakog. Najmlađi, kao i oni manje iskusni, ovde mogu da naprave svoje prve mehaničke ili elektronske sklopove, dok oni iskusniji mogu samostalno da ostvare svoje zamisli u Inovacionoj laboratoriji Centra za promociju nauke.
Otvaranje Makers Lab-a KLIKER
Knez Mihailova 5
Ponedeljak, 24. novembar 2014, 19 časova
Govore:
  • Aleksandar Belić, državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
  • Aleksandra Drecun, direktorka Centra za promociju nauke
Istražite više na: elementarijum.rs/makers-lab

Leave a Reply