Mobile · Tehno - Nauka

Reciklaža po Telenoru

Telenor pokreće veliku akciju reciklaže starih mobilnih telefona sa ciljem doprinosa očuvanju životne sredine. Ovom kampanjom Telenor želi da aktivnije učestvuje u rešavanju rastućeg problema elektronskog otpada i podizanju ekološke svesti domaće javnosti.

Ovo je pionirski posao kod nas, jer do sada nije bilo inicijativa za organizovano prikupljanje i zbrinjavanje otpadnih mobilnih telefona. Nadamo se da ćemo i u Srbiji postići značajan uspeh, za dobrobit svih nas.” – izjavio je Nenad Antić, marketing menadžer kompanije Telenor.

Većina korisnika mobilne telefonije kupuje nove aparate svake dve godine. Pri tome izuzetno veliki broj starih aparata završi na otpadu. Više od 90 odsto mase materijala se može obnoviti i ponovo upotrebiti. Baterije, koje predstavljaju od 15 do 30 odsto mase telefona, mogu značajno naškoditi životnoj sredini. Posledice su dvostruke: bacanje mobilnog telefona znači i bacanje vrednih metala (paladijuma i zlata), a ovakav otpad zagađuje životnu sredinu, jer se oslobađaju toksične materije, poput litijuma i kadmijuma.

Svim sadašnjim i budućim korisnicima koji u periodu trajanja akcije recikliranja donesu svoj stari mobilni telefon, Telenor daje popust do 1500 dinara na kupovinu novog telefona iz tzv. Džinovskog izbora. Pored toga, kao nagradu za trud, Telenor će korisnicima omogućiti učešće u velikom takmičenju za najduži mobilni telefon Srbije. Konačni pobednik takmičenja dobiće za nagradu novi mobilni telefon.

Akcija će trajati od 22. maja do 22. juna, a telefoni će biti prikupljani u svim Telenorovim prodavnicama, i uz podršku Telenorovih ekspres timova, koji će sakupljati stare telefone na drugim prodajnim mestima.

Telenor kampanju reciklaže sprovodi u saradnji sa Eko Metalom, kompanijom koja se bavi prikupljanjem i preradom otpadnih materijala, čime se pridružio velikoj akciji „Očistimo Srbiju“, koju sprovodi Srpsko udruženje za reciklažu.

One thought on “Reciklaža po Telenoru

Leave a Reply