Hardware · Tehno - Nauka

Revolucija Print 2.0: štampajte šta hoćete, kada i gde hoćete

Slika kertridža za HP štampač sa raznim štampanim materijalom

Slike raznog štampanog materijala
Foto-albumi

Uvećaj sliku

U današnjem svetu „mešanih medija“ – reči, slika, videa, pesama – postavlja se pitanje: „Kako ljudi ovo objavljuju?“

Odgovor je: Print 2.0. Sada možete da se izrazite snažnije i efikasnije, pomoću HP-ovih novih ideja i alatki za štampanje na mreži. Četrdeset osam procenata svih kod kuće odštampanih stranica potiče s Interneta. Ali često je gotovo nemoguće da odštampate tačno ono što želite. HP to sada menja u potpunosti. Sledeća generacija HP-ovog softvera Smart Web Printing omogućiće klijentima ne samo da štampaju upotrebljive stranice, nego i da uređuju sadržaj stranice pre štampanja, tako da otisak koji dobiju bude onakav kakav očekuju.

„Print 2.0 ima sledeću svrhu: da izrazite svoje misli i ideje, da s porodicom, prijateljima ili klijentima podelite najlepše trenutke – a HP je tu da vam u tome pomogne“, rekao je Bil Dilejsi, viši podpredsednik i generalni direktor HP-ove Grupe za slike i štampanje  za Evropu, Bliski Istok i Afriku.

Štampanje s interneta sada je lako

Da li vam je teško da štampate sadržaje sa mnogih omiljenih lokacija na Internetu? Print 2.0 podrazumeva to da HP ugrađuje usluge štampanja u popularne stranice na Internetu, čime olakšava štampanje upotrebljivih stranica.

Dugme HP Print It! vizuelno će podsećati internet-surfere u celom svetu da im je dostupno štampanje vrhunskog kvaliteta – zahvaljujući besplatnim HP-ovim tehnologijama. Kada korisnici kliknu na dugme HP Print It! mogu da očekuju lepo formatiran dokument spreman za štampanje.

Na primer, HP već sarađuje s firmom ViaMichelin, vodećom kartografskom kompanijom u Evropi, čije kartografske usluge na mreži mesečno beleže više od 28 miliona poseta. Na njihovoj internet-stranici posetioci sada mogu da odštampaju mape na poboljšan način, jer je ekranski prikaz usklađen s otiskom na papiru.

Slika štampača
Slika HP Photosmart A826 kućnog foto-centra

HP se udružio s firmama Windows® Live Spaces i Yahoo!, omogućujući svakom da bude sopstveni izdavač. Na kraju, korisnici će moći da naprave – sa lokacije po sopstvenom izboru – poster sa sopstvenom fotografijom, luksuznu knjigu fotografija velikog formata ili prikaz porodičnog stabla.

Windows Live Spaces

Snapfish, HP-ovu internet-uslugu digitalne foto-štampe, izabrao je Microsoft za potrebe štampanja na mreži korisnika usluge Windows Live Spaces. Zahvaljujući tom udruživanju, korisnici usluga Snapfish i Spaces dobijaju najbolje od obe strane – sve funkcije deljenja u zajednici koje obezbeđuje Spaces, uz izvanredno štampanje na mreži koje pruža Snapfish.

Jednim klikom

Preuzmite program HP Smart Web Printing i počnite da štampate na Internetu – samo kliknite na HP Yahoo! Traka sa alatkama za štampanje. Takođe ćete dobiti pristup besplatnim časovima na mreži, savetima za štampanje, kreativnim projektima i korisničkoj podršci. Očekuje se da će ova traka sa alatkama biti dostupna za besplatno preuzimanje ove jeseni, a uskoro će biti dodata kao opcija upravljačkog programa za HP-ove inkdžet štampače, foto-aparate i skenere.

„Nije reč o tome da se iste stvari urade na različit način – reč je o tome da se urade nove stvari“, rekla je Rebeka O’Flaerti, HP-ova potpredsednica za marketing Grupe za slike i štampanje za Evropu, Bliski Istok i Afriku. „To je HP-ova pozivnica klijentima da dožive nova iskustva štampanja u digitalnom i Internetu okrenutom okruženju.“

HP-ova zajednica posvećena štampanju

HP je uspostavio zajednicu posvećenu štampanju za klijente, što je prva takva zajednica ove kompanije.

Ovi wiki-ji omogućavaju klijentima da sarađuju na projektima štampanja širom planete, da dele ideje i dobijaju savete i „how-to“ informacije o temama koje idu od štampanja, naročitih postupaka i digitalne fotografije do marketinga i brendiranja malih firmi.

Leave a Reply